Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što da se kandidirao Sanader?

Tko je krivac za poraz Hebranga na izborima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za loš rezultat HDZ-a na predsjedničkim izborima Ivo Sanader okrivio je Andriju Hebranga. Zaboravivši, očito, kako je upravo on postavio Hebranga za predsjedničkog kandidata netom prije ostavke.

Vicevi i šaljiv ton iz kampanje, brzo su nestali. 'Ljut sam, jer se protutstatutarno ne smije ni u jednoj organizaciji raditi. Trebao je reći što mu je na duši, sazvali bi predsjedništvo i rekli jedni drugima', rekao je Hebrang te dodao da 'treba prvo razgovarati i vidjeti na temelju kojih činjenica je Sanader iznosio ono što je iznosio, treba vidjeti što je pravi razlog njegovog ovakvog povratka.'

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković - 2 Šokantna zbivanja Svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda USB-stick i CD Pokušaj zataškavanja? Skandal na fakultetu zbog jednog USB-a: "Očito teško podnose odluku Povjerenstva"

A kao razlog za povratak Sanader je naveo upravo Hebrangov izborni poraz, iako je krivnju za loš rezultat djelomično prebacio i na sebe. 'Odgovornost za taj rezultat ne leži samo na kandidatu Andriji Hebrangu. Taj rezultat je u mnogome slika nesnalaženja u vođenju stranke. A u tome vidim i svoju odgovornost u nakani da se potpuno povučem iz aktivne politike', kazao je jučer Sanader na izvanrednoj konferenciji za novinare.

>> Sanader izbrisan iz članstva HDZ-a!

>> Sanader: Prihvaćam odluku HDZ-a

Politolog Damir Grubiša smatra da najveću odgovornost za izborni poraz snosi upravo Sanader, jer su Vidošević i Primorac, koji su otišli iz stranke nakon Sanaderova odlaska, u međusobnoj borbi odnijeli glasove Hebrangu. 'U tom pogledu Sanader se ne može žaliti jer je on zapravo postavio kandidata osobno, iako je postojala naznaka da je i on mogao ići, odnosno stranka, na predizbore', rekao je Damir Grubiša sa fakulteta političkih znanosti. I HDZ i Sanader danas mogu samo žaliti za propuštenim i međusobno se kriviti za poraz. Stručnjaci se slažu da se umjesto povlačenja Sanader kandidirao, u trenutku kada mu je popularnost bila najveća, teško da bismo gledali lica Josipovića i Bandića u drugome krugu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene