Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovo brine i domaće

Tko će od turista na otoke kada samo za trajekt do Visa i natrag treba 1200 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od danas su veće cijene karata na Jadrolinijinim trajektima i katamaranima.

Karte su u prosjeku skuplje za dvadeset posto u sezoni i otići na neki otok nije baš jeftino. Onima koji žive na otocima, cijena karata ostaje ista, međutim otočani su svjesni da je gostima preskupo doći na njihove otoke i kažu to šteti njihovu turizmu.

Pročitajte i ovo Poskupljenje cigareta, ilustracija Udar na budžet Novo poskupljenje cigareta: Nekima cijena raste za čak 30 posto Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene

Primjerice i do Visa treba četveročlana obitelj izdvojiti gotovo tisuću i 200 kuna samo za trajekt tamo i nazad. A treba još doći i do Splita i cestarina je skuplja, stoga se otočani boje da će zbog skupoće samo prijevoza izgubiti goste.

Na dalmatinske otoke stižu turisti, na cijene za Brač i Hvar, ne žale se puno. 'Mislim da je to razumna cijena, put traje 2 sata i idemo automobilom stoga samo se nadamo da je vrijedno toga', kažu turisti.

>> Poskupljuju Jadrolinijini trajekti

No, neki su se ipak iznenadili. 'Gledale smo na internetu prije nego što smo došle ovdje i bile su cijene od svibnja. Nismo očekivali ove cijene, previsoke su, barem za nas Portugalce', kaže turistkinja iz Portugala.

U Jadroliniji kažu, karte nisu poskupjele. 'To su istovjetne cijene koje su bile prije tri godine, znači da nije došlo do promjene cijena i šta se tiče ostalih i putnika koji putuju posebno naši otočani za njih su cijene karata ostale one važeće, znači što bismo rekli zimske', rekao je Ante Mrvica iz Jadrolinije.

Iako je otočanima cijena prijevoza mnogo povoljnija, brine ih što visoke cijene trajekta odvraćaju turiste. Stoga su otočki sabor i otočki obrtnici uputili prijedlog ministarstvu turizma da hrvatska turistička zajednica sudjeluje, da partipicira u prijevozu gostiju na jednak način kao što sudjeluje na participaciji niskobudžetnih avio kompanija koje voze u Hrvatsku.

Kažu to je posebno bitno sada kada se treba boriti s konkurencijom, jer kažu Grci su već snizili svoje cijene smještaja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene