Iako o ministarskim foteljama svi šute, o ministarskim imenima se govori već danima. Po svemu sudeći, Vlada će se vratiti na stari Račanov model - četiri potpredsjednika te 16 do 20 ministarstava.


Uz dvoje dosadašnjih potpredsjednika Vlade, Jadranku Kosor i Damira Polančeca, spominju se i dva nova imena - Dragan Primorac kao potpredsjednik Vlade za znanost te Vladimir Šeks kao potpredsjednik za unutarnju politiku. 

Vezani članci Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture Obuljen Koržinek nahvalila Beroša, Aladrović komentirao zapošljavanje supruge Slika nije dostupna Koalicija HSS-HSLS traži 5 ministarstava?

Uz saborske klupe, Šeksu je navodno zanimljivo ministarstvo pravosuđa, koje s druge strane nitko ne želi. A jednako neprivlačno ministarstvo branitelja i dalje će najvjerojatnije voditi Jadranka Kosor. 

Novost je i ta da bi se dva ili tri ministarstva mogla razgranati. Tako će od Kalmetnog možda nastati turizam, razvitak i promet. 

Ministarstvo turizma obuhvaćalo bi i more i ribarstvo, pa bi tu svakako bilo mjesta za HSS-ove Antu Markova i Božidara Pankretića. 

Vanjski poslovi i europske integracije navodno više neće biti jedno. Kao ministar vanjskih poslova spominje se Gordan Jandroković. 

Postigne li se dogovor sa srpskom manjinom, na čelo europskih integracija mogao bi Milorad Pupovac. 

Iz Ministarstva graditeljstva i okoliša također bi mogla nastati dva ministarstva. Bilo bi tu mjesta i za Marinu Matulović Dropulić, i za Sanaderova prijatelja Jerka Rošina.