Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tko će biti novi ministri?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako o ministarskim foteljama svi šute, o ministarskim imenima se govori već danima. Po svemu sudeći, Vlada će se vratiti na stari Račanov model - četiri potpredsjednika te 16 do 20 ministarstava.

Uz dvoje dosadašnjih potpredsjednika Vlade, Jadranku Kosor i Damira Polančeca, spominju se i dva nova imena - Dragan Primorac kao potpredsjednik Vlade za znanost te Vladimir Šeks kao potpredsjednik za unutarnju politiku. 

Pročitajte i ovo Darko Milinović Počela je paljba FOTO Milinović objavio golišave fotografije sebe i ministra Habijana: "Za usporedbu evo slika, da se ne moram skidati pred vama" Akademski moral; ilustracija - 2 Provjereno donosi U Hrvatskoj žive superljudi? Istovremeno rade kao ministri i penju se po akademskoj ljestvici: "Jesmo li došli do toga da je netko na funkciji odjednom toliko pametan?"

Uz saborske klupe, Šeksu je navodno zanimljivo ministarstvo pravosuđa, koje s druge strane nitko ne želi. A jednako neprivlačno ministarstvo branitelja i dalje će najvjerojatnije voditi Jadranka Kosor. 

Novost je i ta da bi se dva ili tri ministarstva mogla razgranati. Tako će od Kalmetnog možda nastati turizam, razvitak i promet. 

Ministarstvo turizma obuhvaćalo bi i more i ribarstvo, pa bi tu svakako bilo mjesta za HSS-ove Antu Markova i Božidara Pankretića. 

Vanjski poslovi i europske integracije navodno više neće biti jedno. Kao ministar vanjskih poslova spominje se Gordan Jandroković. 

Postigne li se dogovor sa srpskom manjinom, na čelo europskih integracija mogao bi Milorad Pupovac. 

Iz Ministarstva graditeljstva i okoliša također bi mogla nastati dva ministarstva. Bilo bi tu mjesta i za Marinu Matulović Dropulić, i za Sanaderova prijatelja Jerka Rošina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene