Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korizmena akcija Caritasa

Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ušli smo u 'Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH'.

Milodarima koji se prikupe u hrvatskim crkvama, financiraju se projekti iz područja socijalne skrbi, obrazovanja i malog poduzetništva.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

U dosadašnje četiri korizmene akcije Caritasa, prikupljeno je 11 i pol milijuna kuna, a financiran je 161 projekt. O teškom životu i položaju Hrvata u BiH govori i bosansko-hercegovački parlament koji je izabrao Vladu bez hrvatskih predstavnika. Banjalučki biskup, monsinjor Franjo Komarica kaže kako bez Hrvata nema ni BiH.

'To vam je tronožac sa 3 različite noge. Među tim trima nogama je i noga hrvatskog naroda koja je najmanja i sad se ona lagano topi i dokida', rekao je Franjo Komarica.

'Mi želimo da oni tamo žive, da oni tamo ostanu, to je njihova domovina, i da imaju od čega živjeti', dodao je varaždinski biskup i predsjednik Hrvatskog Caritasa, monsinjor Josip Mrzljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene