Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Idu u Vatikan

Tisuće hrvatskih hodočasnika na beatifikaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće vjernika iz cijele Hrvatske doputovalo je u Vatikan gdje će u nedjelju nazočiti beatifikaciji Ivana Pavla II.

U Vatikanu se već nalazi i kardinal Josip Bozanić, te niz istaknutih hrvatskih crkvenih dostojanstvenika koji će 1. svibnja na Trgu svetog Petra biti sudionici velikog događaja beatifikacije poljskog Pape. Hrvatski hodočasnici smješteni su u brojne rimske hotele, ali i crkvene objekte, među kojima je i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima.

Hrvatski vjernici sudjelovat će u molitvenom bdijenju u subotu navečer na nekadašnjem trkalištu Circo Massimo, koje će predvoditi rimski vikar kardinal Agostino Vallini.

Većina hrvatskih hodočasnika ostat će u Rimu i u ponedjeljak, kada će se u Bazilici svetog Petra održati misa zahvalnica, koju će predvoditi državni tajnik Svete Stolice kardinal Tarcisio Bertone. U Vatikanu i dalje ističu da za svečanost beatifikacije i dolazak na Trg svetog Petra ne trebaju ulaznice. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pred više od milijun vjernika VIDEO: Ivan Pavao II. proglašen blaženim Slika nije dostupna Nadbiskup Eterović za Dnevnik Nove TV Beatifikacija počela bdijenjem: Ivan Pavao II. je stvarao povijest

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene