Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković u Vukovaru je u četvrtak komentirao presudu Vojislavu Šešelju.


Prvostupanjsku presudu raspravnog vijeća Međunarodnog kaznenog suda kojom je vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj po svim točkama optužnice oslobođen za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH Orešković je nazvao sramotnom i porazom Haškog tužiteljstva.

Vezani članci Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Što je s Povjerenstvom za istinu? Neslužbeno doznajemo da će Penava sljedeći tjedan objaviti nove informacije Vukovar (Foto: Pixsell, Davor Javorović) Ratni zločin u Vukovaru: Zarobljenika je udarao nogama i puškom, palio mu tijelo, sjekao ga staklom...

'Presuda Vojislavu Šešelju je sramotna, pljuska žrtvama. U Vukovaru je počinio zlo, a nije pokazao žaljenje. Treba ponoviti da Haški tribunal nije prepoznao zločinački pothvat nad Hrvatskom. Dakle, fašistička politika Velike Srbije prolazi nekažnjeno!', kazao je Orešković te dodao kako Hrvatska neće kočiti ulaz Srbije u EU, ali i da su uvjeti svima jasni. 'Srbija mora ispuniti sve uvjete za ulazak'.

 

'Presuda Vojislavu Šešelju je sramotna, pljuska žrtvama. U Vukovaru je počinio zlo, a nije pokazao žaljenje. Treba...

Posted by Vlada Republike Hrvatske on 31. ožujka 2016

 

Premijer Orešković dvodnevni posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji započeo je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća podno spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. 

Na ulazu u Memorijalno groblje, premijera su dočekali su vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. U pratnji premijera Oreškovića nalazi se ministar obrta i poduzetništva Darko Horvat.

Premijer je posjetio i Spomen dom Ovčara gdje se upisao u knjigu utisaka.

'Bože, blagoslovi ove duše koje nikada nećemo zaboraviti. Njihova bol će uvijek biti u našim srcima', napisao je premijer u knjigu utisaka.

Na mjestu masovne grobnice na Ovčari ostavio je krunicu koja mu je posebno draga. 

 

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković u dvodnevnom je posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji, koji je započeo polaganjem...

Posted by Vlada Republike Hrvatske on 31. ožujka 2016

Tijekom boravka u Vukovaru obići će središte grada, gdje će se susresti s građanima, položit će vijenac kod kamenog križa na ušću Vuke u Dunav, a odvojeno će se susresti i sa županom Božom Galićem i gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Središnji događaj posjeta premijera Oreškovića Vukovarsko-srijemskoj županiji bit će sastanak s poduzetnicima s područja te županije i lokalnim političkim čelnicima, na temu razvoja gospodarstva i poduzetništva koji će se rano poslijepodne održati u kući Lavoslava Ružičke. (S.D.M./Hina)