Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna priredba

Tenisači se poklonili žrtvama i razveselili male Vukovarce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovar je domaćin teniskog spektakla.

Naša najbolja četiri reketa, predvođeni osvajačem Wimbledona Goranom Ivaniševićem nastupaju za dvije vukovarske udruge, koje skrbe o djeci s posebnim potrebama. Tenisači su odreda govorili kako je velika čast biti dio ove humanitarno - sportske priredbe. Prije samog početka turnira obišli su Memorijalno groblje i Ovčaru, gdje su se poklonili žrtvama Domovinskog rata.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

'Uvijek sam želio igrati tenis u Vukovaru, samo sam se pitao kad će doći taj dan i evo desio se', rekao je Goran Ivanišević.

Prije obračuna u dvorani u Borovu naselju tenisače je primio vukovarski gradonačelnik Željko Sabo. Uz njega su bili i predstavnici udruga Iskrice i Golubići, čiji su štićenici predali prigodne darove Ivaniševiću i društvu.

'Svaki vaš sportski uspjeh ili neuspjeh u Vukovaru se doživljava sasvim drugačije nego u nekim drugim krajevima i gradovima u Hrvatskoj, radost je veća, a tuga, ako je bilo žalosti bile je veća', kazao je Sabo.

Tuge danas nije bilo. Pobjeda i rezultat stavljeni su u drugi plan, bilo je bitno dobro se zabaviti.

Na Ovčari i Memorijalnom groblju, Ljubičić, Čilić, Dodig i Ivanišević odali su počast žrtvama.

'Svako djete bi trebalo doći ovdje i pogledati ovaj grad i pokloniti se ovim ljudima za sve što su napravili za ovu zemlju', rekao je Ivanišević. Vukovarska publika uživala je u egzibicijama teniskih majstora. Tko je pobijedio nije bitno. Pomoć dvjema vukovarskim udrugama za djecu s posebnim potrebama danas je bila u prvom planu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene