Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Pomažete li drugima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uloga volontera u socijalno razvijenom društvu važna je svakog dana, a ne samo kada dođe do neke katastrofe. .

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Pronađena zmija Spasili je volonteri VIDEO Kupci u šoku: Zmija u jednoj trgovini u Zagrebu zaplela se u kolica Mjesto Rastke - 3 U Sloveniji VIDEO Proglasili neradni dan kako bi pomagali susjedima i prijateljima nakon poplava: Doznajemo koji su rezultati ove akcije

U Hrvatskoj i u svijetu 5. prosinca obilježava se kao Međunarodni dan volontera. Iz godine u godinu broj volontera u Hrvatskoj raste, a koliko su važni za društvo, odnosno društveno odgovorno ponašanje, najčešće shvatimo kada se dogodi neka katastrofa i kada volonteri prvi priskaču u pomoć.

Tako je bilo i ove godine kada su Hrvatsku pogodile poplave, a volonteri su prvi koji su stanovnicima istočne Slavonije pomogli u nevolji.

No, uloga volontera u socijalno razvijenom društvu važna je svakog dana. Potrebitih je puno; od siromašnih, beskućnika, djece bez roditelja, osoba s posebnim potrebama, umirovljenika...

Nevjerojatan video: Volonteri spasili psa koji je upao u katran!

Činjenica je da svatko može izdvojiti malo vremena da bi pomogao, a možda pomoć treba baš netko tko živi vrata do. Svi koji volontiraju kažu; osjećaj kada nekome pomognete, i kada na licu te osobe vidite osmjeh, zahvalnost, nemjerljiv je s bilo čim drugim.

U današnjoj Temi dana vas pitamo: Pomažete li drugima?
 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene