Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Ima li Hrvatska previše općina i županija?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od polovine općina i gradova u Hrvatskoj nema dostatne prihode kojima bi pokrili i ono najnužnije – plaće zaposlenika.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI

Pročitajte i ovo Papa Franjo Svjetski dan mladih Posjet pape u Portugalu u sjeni seksualnog zlostavljanja svećenika: "Ovo je izvrsna prilika za Crkvu da učini nešto" Prosvjedi u Izraelu - 1 Velika kriza FOTO Veliki crni oglasi prekrili naslovnice: Prosvjednici se sukobili s policijom, priključuju im se rezervisti i liječnici

Reforma lokalne samouprave nešto je o čemu se u Hrvatskoj već godinama govori. Nažalost, samo govori. Svaka vlast ju obećava, ali niti jedna nema snage započeti s rezovima. I Kukuriku koalicija je najavila reformu lokalne samouprave koja podrazumijeva smanjenje broja gradova, općina i županija, ali ništa od toga usprkos dobrohotnim upozorenjiima koja stižu iz EU.

Naručena je studija od Ekonomskog instituta, još prije dvije godine, naručena i plaćena. Pokazala je kako je postojeći sustav neodrživ. Ali čini se da ju za sada njezini naručioci, ministarstva uprave i regionalnog razvoja, ne uzimaju u razmatranje.

Miljenić: Pravna sigurnost u RH još nije dovoljno dobra

Hrvatska ima preko 500 općina i gradova te još 20 županija plus Grad Zagreb koji ima status županije. Više od polovine općina i gradova u Hrvatskoj nema dostatne prihode kojima bi pokrili i ono najnužnije – plaće zaposlenika. Ali dok država daje novac iz proračuna, zašto bi se lokalci zamarali s činjenicom da ne zarađuju za plaće?

U današnjoj temi dana vas pitamo: ima li Hrvatska previše općina i županija?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene