Cijene goriva, ilustracija
Cijene goriva, ilustracija Foto: Igor Šoban/Pixsell

Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici raspravljala o naftnim derivatima.


Vlada je danas na telefonskoj sjednici donijela odluku o pojeftinjenju cijena goriva. Nove cijene vrijedit će od sutra.

Eurosuper 95 stajat će 12,03 kune, a litra dizela 12,89 kuna. Plavi dizel je na 9,25 kuna po litri.

Cijene goriva, ilustracija Nove cijene goriva Foto: Vlada RH

Službeno odluku javnosti predstavlja ministar Davor Filipović

"Bez mjera Vlade RH dizel bi bio 15,24 kune, benzin 13,96, a plavi dizel 10,15 kuna", rekao je Filipović.

"Brojni su izazovi pred nama i nitko ne zna što nas čeka, ali možemo biti sigurni da će Vlada činiti sve da se zaštiti standard građana", rekao je i dodao da se i skladište plina u Okoliju puni prema planu.

Najavio je sastanak s kolegama ministrima sutra u Bruxellesu.

"Ovo što nas čeka je teška situacija, ali ovaj paket mjera koji ćemo donijeti bit će usmjeren za pomoć građanima", najavio je za jesen.

"Ovo je situacija kada bismo svi trebali dio krize preuzeti na svoja leđa. Još jednom ću ponoviti, ne znamo što nas čeka, ali Vlada će učiniti sve da olakša građanima", ponovio je. Na pitanje je li počela štednja u zgradama kojima upravlja Vlada odgovorio da će u četvrtak na Vladi predstaviti set preporuka za državni sektor, ali i za građane

"Smanjenje od jednog stupnja dovodi do ušteda od pet posto na razini godine", kazao je. Nije odgovorio na ponovljeno pitanje štedi li se u zgradama ministarstava, ali je dodao da se u njegovu ministarstvu ponašaju racionalno otkad mu je on na čelu.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju