Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uprava Tvornice duhana Rovinj danas je priopćila kako TDR osuđuje nezakonitu prodaju cigareta i spreman je surađivati sa svim mjerodavnim institucijama u zemlji i inozemstvu na suzbijanju šverca koji nanosi golemu štetu državnim proračunima, trgovini, ali i proizvođačima.


TDR u priopćenju navodi kako zasad ni od domaćih niti od inozemnih mjerodavnih institucija nije dobio službenu informaciju o zapljeni neprijavljenih cigareta u koparskoj luci u ponedjeljak pa zato teško mogu komentirati taj slučaj.

Vezani članci Kutija cigareta, ilustracija Jedan među njima policajac: Kupili pa preprodali najmanje 58 tisuća kutija cigareta i zaradili oko 1,5 milijuna kuna Zapljena cigareta, ilustracija USKOK podignuo optužnicu protiv krijumčara cigareta: Među okrivljenima policajac i carinik

Jučer je slovenska carinska uprava priopćila kako je u kontejneru broda koji je u koparsku luku doplovio iz Singapura slovenska carina u ponedjeljak otkrila golemu količinu neprijavljenih cigareta u originalnoj ambalaži TDR-a koje su bile opremljene i izvoznim markicama hrvatskog ministarstva financija. 

Vrijednost krijumčarene robe, odnosno 7.500 kilograma cigareta bi na slovenskom tržištu iznosila skoro pola milijuna eura.

Iz TDR-a priopćuju da je moguće ustavnoviti porijeklo navedene pošiljke u suradnji s nadležnim institucijama ukoliko nije riječ o krivotvorinama, a s obzirom na 24-satni nadzor u tvornici i činjenicu da je svaka kutija TDR-ovih cigareta obilježena odgovarajućim markicama.