Obavijesti Video Pretražite Navigacija

TDR osuđuje nezakonitu prodaju cigareta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava Tvornice duhana Rovinj danas je priopćila kako TDR osuđuje nezakonitu prodaju cigareta i spreman je surađivati sa svim mjerodavnim institucijama u zemlji i inozemstvu na suzbijanju šverca koji nanosi golemu štetu državnim proračunima, trgovini, ali i proizvođačima.

TDR u priopćenju navodi kako zasad ni od domaćih niti od inozemnih mjerodavnih institucija nije dobio službenu informaciju o zapljeni neprijavljenih cigareta u koparskoj luci u ponedjeljak pa zato teško mogu komentirati taj slučaj.

Pročitajte i ovo Zeleno more u Rovinju Službeno objašnjenje Neobičan prizor uznemirio građane: More je totalno pozelenjelo, doznajemo o čemu je riječ Poskupljenje cigareta, ilustracija Udar na budžet Novo poskupljenje cigareta: Nekima cijena raste za čak 30 posto

Jučer je slovenska carinska uprava priopćila kako je u kontejneru broda koji je u koparsku luku doplovio iz Singapura slovenska carina u ponedjeljak otkrila golemu količinu neprijavljenih cigareta u originalnoj ambalaži TDR-a koje su bile opremljene i izvoznim markicama hrvatskog ministarstva financija. 

Vrijednost krijumčarene robe, odnosno 7.500 kilograma cigareta bi na slovenskom tržištu iznosila skoro pola milijuna eura.

Iz TDR-a priopćuju da je moguće ustavnoviti porijeklo navedene pošiljke u suradnji s nadležnim institucijama ukoliko nije riječ o krivotvorinama, a s obzirom na 24-satni nadzor u tvornici i činjenicu da je svaka kutija TDR-ovih cigareta obilježena odgovarajućim markicama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene