Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tanković: Bošnjaci neće biti oporba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bošnjaci neće biti oporba, izjavio je danas zastupnik bošnjačke nacionalne manjine Šemso Tanković nakon konzultacija s predsjednikom države Stjepanom Mesićem.

Tanković je istaknuo kako jedino kroz sudjelovanje u vlasti Bošnjaci mogu riješiti svoj temeljni problem - da se u popisima birača oni koji se vode kao Muslimani prevedu u Bošnjake.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tanković: Hrvatska na zavidnoj razini brine o manjinama Slika nije dostupna Tanković: Potpisivanje sporazuma sa Sanaderom vjerojatno u ponedjeljak

"Ne znam tko će biti mandatar, ali mi ne možemo biti oporba", rekao je Tanković.

Napomenuo da je u sporazumu sa SDP-om, kojim se obvezao podržati vladu lijevog centra, stoji da se, ne uspije li SDP sastaviti vladu, može prikloniti onome tko uspije.

S čelnikom SDP-a Zoran Milanovićem, kazao je, u stalnom je kontaktu, a najavljuje i razgovore sa šest manjinskih zastupnika o zajedničkom djelovanju u Saboru.

Izvijestio je da je u razgovorima s predsjednikom HDZ-a Ivom
Sanaderom dobio naznake da se spomenuti bošnjački problem moći riješiti, i to na način da državne institucije i bošnjački predstavnici zajednički djeluju na terenu, odnosno da obilaze pojedinačno svakog Bošnjaka u Hrvatskoj i od njega traže da se očituje kao Bošnjak, a ne kao Musliman.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene