Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Talijanski parlament podupire Hrvatsku na putu u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sastanku parlamentarnih izaslanstava Hrvatske i Italije u Rimu iskazana je velika sličnost u stajalištima o bilateralnim odnosima i međunarodnoj politici, te potpora Hrvatskoj na putu u europske integracije.

U razgovoru s hrvatskim novinarima poslije sastanka izaslanstava, i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Goran Jandroković i predsjednik Povjerenstva talijanskoga Zastupničkog doma za vanjsku politiku Umberto Ranieri izrazili su veliku bliskost u stajalištima i naglasili odličnu suradnju dvaju parlamenata.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Ivan Anušić - 6 prethodnika nije volio VIDEO/FOTO Pogledajte kako je izgledao prvi službeni susret Milanovića i Anušića, nekoga su nazvali klošarom Slika nije dostupna Silvio Berlusconi 'Italija snažno podupire ulazak Hrvatske u EU i NATO'

Talijanska strana odala je priznanje Hrvatskoj za napore da pozitivno završi pregovore o pristupanju Europskoj uniji. Italija je stalno podržavala približavanje Hrvatske euroatlantskim integracijama, naglasio je Ranieri, istaknuvši da Hrvatska može uvijek računati na talijansku potporu i suradnju.

Posebna pažnja posvećena je stanju u jugoistočnoj Europi te je izražena zajednička želja za rješavanje otvorenih pitanja, na prvom mjestu kosovske krize, izjavio je Jandroković i dodao da su i o tome pogledi vrlo slični. Obje zemlje će se zauzimati za osiguranje mira u tom dijelu Europe.

Hrvatsko izaslanstvo se sastalo s ministricom za vanjsku trgovinu Emom Bonino, s doministrom za vanjske poslove Fabiom Crucianellijem, s predsjednikom senatskog Vanjskopolitičkog povjerenstva Lambertom Dinijem.

Jandroković je naglasio da se u pozitivnim talijansko-hrvatskim odnosima posebice ističe parlamentarna suradnja, te da je ovo bio drugi susret parlamentaraca u ovoj godini. Dogovoreno je uz ostalo da će se u Napulju odigrati uzvratna nogometna utakmica talijanskih i hrvatskih zastupnika, poslije utakmice održane u srpnju u Splitu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene