Hrvatska će od ove godine, hvali se ministar gospodarstva Darko Horvat, nadzirati svaki račun brodogradilišta Uljanik. Posebno će se nadzirati državna jamstva za brodogradnju.

Galerija


Podsjetimo Uljanik je jučer otišao u likvidaciju, Državi je na naplatu došlo jamstava u iznosu od četiri i pol milijarde kuna, a ministar Darko Horvat i dalje misli da za dio brodogradnje ima budućnosti. Sada pod strožim nadzorom države.

Vezani članci Zdravko Marić Marić objasnio kako će mladi jednostavno izračunati koliki će dobiti povrat: "Računica je jednostavna..." Zdravko Marić, ministar financija Marić: "Podaci o fiskalizaciji u srpnju i kolovozu pokazuju malo bolju sliku, ali nije namjera išta uljepšavati"

Na pitanje novinara je li kasno za uvođenje nadzora nakon što su tamo već upumpane milijarde koje su bačene u vjetar, ministar se pozvao na svog prethodnika i odbacio svaku odgovornost.

Nakon što su mu istaknuli da je već nekoliko godina ministar, a da nije ništa nadzirao, pohvalio se svojim radom. „Moj je zadatak bio da ustrojim kvalitetniji nadzor i ja sam siguran da smo to napravili“, rekao je. Zatim je poručio kako bi novinari trebali pitati njegove prethodnike zašto nisu vršili nadzor ranije.

I ministar financija Zdravko Marić opravdavao se na pitanja o Uljaniku. „Ovo sada isto kada čujem priče o tome kako je netko nekome okrenuo leđa, pa ja mislim da su porezni obveznici sve samo ne okrenuli leđa Uljaniku i Istarskoj županiji i svemu onome o čemu se govori i pokušava podići na nekakav pijedestal političke konotacije“, zaključio je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr