Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nada se oporavku

Ministar Horvat hvali se uvođenjem provjera financija Uljanika koji je od jučer otišao u stečaj: „Nadzirat ćemo svaki račun brodogradilišta“

Nadzor financija propalog Uljanika - 2
Nadzor financija propalog Uljanika - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Nadzor financija propalog Uljanika - 1 Nadzor financija propalog Uljanika - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nadzor financija propalog Uljanika - 4 Nadzor financija propalog Uljanika - 4 Foto: DNEVNIK.hr Nadzor financija propalog Uljanika - 2 Nadzor financija propalog Uljanika - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nadzor financija propalog Uljanika - 3 Galerija 1/4 >>
Hrvatska će od ove godine, hvali se ministar gospodarstva Darko Horvat, nadzirati svaki račun brodogradilišta Uljanik. Posebno će se nadzirati državna jamstva za brodogradnju.

Podsjetimo Uljanik je jučer otišao u likvidaciju, Državi je na naplatu došlo jamstava u iznosu od četiri i pol milijarde kuna, a ministar Darko Horvat i dalje misli da za dio brodogradnje ima budućnosti. Sada pod strožim nadzorom države.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VLADA AŽURIRALA PROCJENE Gospodarski rast će biti niži, inflacija puno veća od planirane, a slaba je utjeha, ali za koji dan kreće povrat poreza Zdravko Marić Promjena Zakona o obnovi Vlada će osigurati stopostotni iznos konstrukcijske obnove, premijer najavio i pomoć Zagrebu tešku 150 milijuna kuna: "Svatko treba raditi svoj posao"

Na pitanje novinara je li kasno za uvođenje nadzora nakon što su tamo već upumpane milijarde koje su bačene u vjetar, ministar se pozvao na svog prethodnika i odbacio svaku odgovornost.

Nakon što su mu istaknuli da je već nekoliko godina ministar, a da nije ništa nadzirao, pohvalio se svojim radom. „Moj je zadatak bio da ustrojim kvalitetniji nadzor i ja sam siguran da smo to napravili“, rekao je. Zatim je poručio kako bi novinari trebali pitati njegove prethodnike zašto nisu vršili nadzor ranije.

I ministar financija Zdravko Marić opravdavao se na pitanja o Uljaniku. „Ovo sada isto kada čujem priče o tome kako je netko nekome okrenuo leđa, pa ja mislim da su porezni obveznici sve samo ne okrenuli leđa Uljaniku i Istarskoj županiji i svemu onome o čemu se govori i pokušava podići na nekakav pijedestal političke konotacije“, zaključio je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene