Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zoran Milanović nikada nije pokazao svojih 66 potpisa, poručio je tajnik HDZ-a.


Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u četvrtak kako je krajnje vrijeme da se stavi "točka na i", tako da konkretna rješenja za sadašnju situaciju treba pronaći do kraja idućeg tjedna, te je upozorio kako je od izbora do danas 8000 ljudi ostalo bez posla, a nekoliko tisuća iselilo iz zemlje.

Vezani članci Slika nije dostupna Petrov: Karamarko i ja ćemo biti potpredsjednici Vlade Slika nije dostupna IPAK ŽELE DALJE 'Nisam Milanović da svaki dan mijenjam svoje stavove zbog fotelje'

"Krajnje je vrijeme da se uozbiljimo i da svi na političkoj sceni preuzmu odgovornost i već jedanput kažu na koji način i s kojim snagama će Hrvatska krenuti dalje", rekao je Brkić novinarima nakon polaganja vijenaca izaslanstva HDZ-a na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Nije želio komentirati izjave ministra rada i poduzetništva Gordana Marasa da će SDP-ova koalicija formirati većinu, a Zoran Milanović ponovo biti premijer, poručivši da je Maras zadnje četiri godine pokazao svoj odnos prema poduzetništvu i gospodarstvu.

Istaknuo je da će vrijeme pokazati tko je u pravu, a tko nije. "Nikada do sada nisu pokazali svojih 66 potpisa, a uskoro ćemo vidjeti tko će imati većinu u Saboru i formirati stabilnu i kvalitetnu saborsku većinu", rekao je Brkić.

Vezano uz zahtjeve Mosta za tripartitnom Vladom podsjetio je kako je HDZ sa svojom koalicijom u predizbornoj kampanji isticao važnost zajedništva jer se jedino zajednički može osigurati kvalitetniji život u zemlji, zaustaviti iseljavanje mladih obitelji i zaustaviti povećanje broja nezaposlenih.

Petrov odgovorio Prgometu na prozivku o potpisu kod javnog bilježnika

"Na žalost, neki to u kampanji nisu govorili, već su govorili isključivim jezikom - ili mi ili oni. Sada odjednom zbog uskopolitičkih interesa i svojih fotelja proklamiraju nekakvo zajedništvo i za sve su reforme, a pri tome mislim na 'briselskog Zoku'. U kampanji je bio protiv bilo kakvih reformi i najveća antireformska snaga, a sad je odjednom za reforme. Daj Bože da je to iskreno, ali nažalost nije", kazao je Brkić.

Brkić nije želio komentirati izjavu predsjednika Hridi Drage Prgometa da ne želi ići u koaliciju s nekim tko potpiruje ideološke podjele, rekavši kako ne zna o čemu je Prgomet govorio, pa o tome treba pitati njega (Prgometa). "HDZ nije taj koji potpiruje bilo kakvo razjedinjavanje, već poziva na zajedništvo", ustvrdio je Brkić.

Nikakvi ultimatumi neće riješiti probleme

Što se tiče zahtjeva Mosta da predsjednici HDZ-a i SDP-a, Tomislav Karamarko i Zoran Milanović, ne mogu biti premijeri odgovorio je kako nitko nikome ne može postavljati ultimatume. Treba biti ozbiljan i odgovoran jer su u pitanju Hrvatska i budućnost hrvatskog naroda, a nikakvi ultimatumi neće riješiti probleme.

"HDZ je relativni pobjednik izbora i mi smo za razgovore sa svima. Nismo isključivi, a Domoljubna koalicija je jedinstvena za razliku od koalicije Hrvatska raste. Vidjelo se njihovo zajedništvo i na koji način oni misle rješavati probleme jer i u tom djelu nisu jedinstveni", kazao je.

Brkić je rekao da Mostov prijedlog nisu odbili, već će o njemu razgovarati, što smatra dobrom platformom za razgovore. Poručio je da HDZ ne zanimaju fotelje već rješenje kompletnih problema s kojima se susreću građani. "O svemu drugom ćemo razgovarati", rekao je.

Tuđman: Ideja o velikoj koaliciji nije dobra

HDZ-ov saborski zastupnik Miroslav Tuđman ocijenio je kako nije dobra ideja o velikoj koaliciji HDZ-a, Mosta i SDP-a, jer stabilizirati situaciju u zemlji ne može podjela fotelja. "Ne vjerujem kako je dobra ideja da stabilizaciju vodi raspodjela fotelja. to mogu osigurati razvojni planovi, a to je ono što lijeva opcija nije uspjela ponuditi niti u naznakama", ustvrdio je.

Tuđman drži da odgovornost za vođenje zemlje treba preuzeti onaj koji će ponuditi ciljeve i strategiju razvoja. Most je ocjenio "idealistima koji žele dobro i da se stvari riješe, ali koji i sami pokazuju da nemaju iskustva na nacionalnoj razini da bi mogli, osim identifikacije problema, ponuditi rješenje". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook