Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj vukovarskog gradonačelnika

Tajna snimka razgovora Marije Budimir i Željka Sabe prihvaćena kao dokaz!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U slučaju vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, Vrhovni sud u dokazni je materijal uvrstio i tajnu snimku razgovora Sabe i Marije Budimir.

Razgovor vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe (SDP), optuženog za podmićivanje, i vijećnice HDZ-a Marije Budimir, koji je ona tajno snimila, Vrhovni sud uvrstio je među dokazni materijal, potvrdio je odvjetnik Željka Sabe, Tihomir Rubeša iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Maltretiranje djevojke u Splitu Zbog videosnimke nasilja Tri maloljetnice i maloljetnik koji su zlostavljali djevojku i sve snimali pušteni na slobodu Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

"Vrhovni sud donio je takvu odluku jer je ocijenio kako je u ovom slučaju, iako je narušena privatnost, a snimka, koja je doduše sada postala zakonita, snimljena na nezakonit način, interes kaznenog progona veći od zaštite privatnost", pojasnio je Rubeša.

Napomenuo je kako je u nekim "sličnim slučajevima, gdje su djela bila i dvostruko teža, Vrhovni sud zauzeo drugačije stajalište".

Tihomir Rubeša, koji Željka Sabu zastupa zajedno s osječkim odvjetnikom Igorom Bancom, također je kazao kako on i Banac još uvijek nisu donijeli odluku hoće li poduzimati daljnje pravne korake, a jedna od mogućnosti je i, kako je kazao, obraćanje Ustavnom sudu.

Vukovar: Smijenjena ravnateljica škole koja je tajno snimala gradonačelnika

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo nije želio komentirati odluku Vrhovnog suda dok je Marija Budimir tek izjavila kako riječ o "vrlo pravednoj odluci s obzirom na interes javnosti".

Optužno vijeće Županijskog suda u Osijeku potvrdio je sredinom prosinca prošle godine optužnicu USKOK-a protiv vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe zbog kaznenog djela podmićivanja vukovarskih gradskih vijećnika iz redova HDZ-a Marije Budimir i Radivoja Đurića.

Sabo je osumnjičen da je s 50.000 kuna pokušao podmititi HDZ-ovu vijećnicu u vukovarskom Gradskom vijeću Mariju Budimir kako bi prešla u redove SDP-a i osigurala mu većinu u Gradskom vijeću. Ona je i snimila sporni razgovor sa Sabom te dala iskaz USKOK-u. Sabo je odbacio sve optužbe, tvrdeći kako je snimku montirao HDZ kako bi na silu promijenio vlast u Vukovaru.

Slučaj se u središtu pozornosti našao prošloga ljeta nakon što je Marija Budimir izašla u javnost s audio snimkom razgovora.

Prije potvrđivanja optužnice Optužno vijeće tu je snimku izdvojilo kao nezakonit dokaz, kao i dokaze koji su proizašli iz te snimke, a stranke uputilo da mogu podnijeti žalbu te da o istoj odlučuje Vrhovni sud, koji je pak odlučio da snimka ipak bude uvrštena među dokaze. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene