Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misterij kompanije

Tajna Podravkinog depozita od 47 milijuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražitelji Podravke ne uspijevaju riješiti tajnu misterioznog depozita koji koprivnička kompanija ima u mađarskoj OTP banci.

Ni novi šefovi Podravke ne mogu dokučiti zašto je gotovo 50 milijuna Podravkinih kuna deponirano na računu u Budimpešti. Koja je svrha misterioznog depozita valjda znaju samo oni. Istražiteljima nije jasno zašto je 47 milijuna Podravkinih kuna deponirano na računu mađarske OTP banke. To bi se znalo da Podravkini primjerci ugovora nisu naglo nestali u vrijeme uhićenja osumnjičenih. Ljubo Jurčić, novi šef NO Podravke, od mađarske je banke tražio da mu pošalju kopiju ugovora. 'Mi bi željeli vidjeti taj ugovor, ali oni već tri-četiri tjedna od našeg zahtjeva ne dostavljaju taj ugovor izvlačeći se na neke tehničke detalje', rekao je Jurčić.

Pročitajte i ovo Povlačenje proizvoda Podravke, ilustracija Objavila Podravka Povlači se poznata morska sol: Provjerite police! Slika nije dostupna Depozit bez pokrića (Ne)Moguća misija: Jurčić traga za Podravkinim blagom

Sumnja se da je depozit zapravo vraćena rata kredita

Sumnja se da je tajnoviti depozit zapravo prva vraćena rata kredita od 34 milijuna eura kojeg je OTP banka dala optuženiku Milanu Horvatu. Horvat je podsjetimo tim novcem zatvorio kredit Merrill Lyncha s kojim je njegova malteška podružnica i kupila paket od 10,6 posto Podravkinih dionica, koje su trebale poslužiti za preuzimanje kompanije. Mađari na pitanje zašto se ugovori o depozitu nedostupni za nove šefove Podravke, odgovaraju.

>> Linić: Sanader i Polančec prodajom Ine oštetili državu

'Prema praksi banaka u slučaju kadrovskih promjena kod partnera banke financijska ustanova provjerava prava predstavnika. To je praksa kod svakog klijenta', stoji u priopćenju iz MOL-a. Misterij deponiranih Podravkinih milijuna pokušala je razriješiti i HANFA koja navodno preko mađarskih regulatornih tijela pokušava dobiti odgovor koji bi riješio tajnovitost Podravkinog depozita u OTP banci no zanimljivo je kako do sada nije dobila nikakav odgovor. Tko je imao pravo podizati deponirani novac iz Mađarske i čemu je on zapravo služio, doznat će se prema Jurčićevim procjenama, za desetak dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene