Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazi u Hrvatsku

Tadić: U Vukovar ću s prijateljem Josipovićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Boris Tadić trebao bi početkom studenoga posjetiti Hrvatsku, potvrdio je ured srbijanskog predsjednika.

Pojedinosti vezane uz točan datum i program posjeta još nisu utvrđene, ali će se o njima dogovoriti sljedećih dana. I u uredu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića potvrđeno je da se taj posjet priprema. Kako prenosi beogradski tisak, Tadić će u Zagrebu razgovarati s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem i drugim hrvatskim dužnosnicima te s predstavnicima Srba u Hrvatskoj.

>> Tadić: Oluja je zločin koji se ne smije zaboraviti

>> Beogradski tisak o posjetu Josipovića: Pomirenje prije svega

Beogradski dnevnik Večernje novosti piše da će predsjednici dviju država među ostalim razgovarati o povratku izbjeglica, zaštiti njihove imovine, rješavanju stambenih pitanja i očuvanju pisma i jezika Srba u Hrvatskoj te da će jedna od glavnih tema biti tužba na Međunarodnome sudu pravde u Haagu. Taj list navodi kako se trenutačno razmatra mogućnost da Tadićev posjet Vukovaru bude dio njegova posjeta Hrvatskoj.

'Nitko me ne mora zvati, sam ću doći'

Dnevni list Blic, prenoseći vijest o posjetu srbijanskog predsjednika Zagrebu, piše kako se trenutačno o tom posjetu pregovara, ali se još ne razmatra mogućnost da uskoro posjeti Vukovar. Tadić bi u Vukovar, navodi taj list, mogao doći tek sljedeće godine. Prije posjeta srbijanskog predsjednika Hrvatskoj, sredinom srpnja hrvatski predsjednik Josipović bio je u službenom posjetu Beogradu.

Tadić je tada rekao kako se može očekivati i njegov posjet Vukovaru te da ga za to nitko ne treba pozvati. 'Nitko me ne mora pozvati ni na jedno mjesto stradanja, sam ću doći, ali, naravno, da ću tada biti zajedno sa svojim prijateljem Ivom Josipovićem. Odabrat ćemo pravi trenutak za to', istaknuo je tom prilikom Tadić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene