Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazak srpskog predsjednika

Tadić će položiti vijence na Ovčaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Boris Tadić u sklopu svojeg neslužbenog posjeta Hrvatskoj položiti će vijence hrvatskim žrtvama na Ovčari. Tadić će vijence položiti u nazočnosti hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

Srpski predsjednik Tadić će u vijenac položiti i u Paulin Dvoru u spomen na civile ubijene 11. prosinca 1991. u obiteljskoj kući. Dolazak Tadića pruzrokovao je burne reakcije diljem Hrvatske, a ponajviše u Vukovaru gdje smatraju kako je njegov dolazak u neslužbenoj formi nepotreban jer se neće ispričati u ime cijele Srbije za zločine počinjene početkom devedesetih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na mjestu masovne grobnice 'Danas sam ovdje samo radi ljudi, radi ljudi koji su ubijeni na kraju jednog rata' Slika nije dostupna Godišnjica smrti HDZ-ovci položili vijenac na Tuđmanov grob: 'To je najveći Hrvat 20. stoljeća'

>> Kosor: Dolazak Tadića na Ovčaru doživljavam kao poklon žrtvama Vukovara

>> Dobro nam otišli - HSP priprema doček Tadiću i Josipoviću

Neke udruge i ogranci političkih stranaka u Vukovaru najavili su različite oblike prosvjeda pa će stupanj osiguranja tijekom cijelog boravka Tadića u Hrvatskoj biti na najvišem mogućem nivou. Tadić će doći u ovaj posjet na poziv, kako je on rekao, 'svojeg prijatelja Josipovića'. (Hina/E.F.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene