Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudjelovali brojni poznati

Svjetski dan sindroma Down: Koncert za najmlađe na Zrinjevcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vesela i sunčana nedjelja bila je prepuna pjesme i plesa na zagrebačkom Zrinjevcu na kojemu je u nedjelju obilježen Svjetski dan sindroma Down.

Na koncertu su se okupili brojni članovi Udruge za sindrom Down Zagreb, njihove obitelji, brojni prijatelji i Zagrepčani koji su došli iskazati svoju podršku sugrađanima sa sindromom Down.

Pročitajte i ovo Novac za kuću prikupljen - 3 Veliko srce Hrvatske U plamenu im je nestao cijeli život, no pomoć je brzo stigla: Skupljen je novac za kuću obitelji sa sedmero djece, ali postoji jedan problem Kuća stradala u požaru - 2 Sve je progutao plamen Podigli su kredit da bi svojoj deveteročlanoj obitelji osigurali život, a onda je u trenutku sve nestalo: "Suze, užas, noge su se odsjekle"

Reporterka Provjerenog Maja Medaković (s Lukom Bulićem) bila je bila voditeljica koncerta, a koncert je posjetila i Ana Grgić, članica žirija Celebrity MasterChef.

Svojim nastupom i ove su godine sve prisutne raspjevale i rasplesale brojne zvijezde među kojima su bili Jelena Rozga, Colonia, Psihomodo Pop, Jacques Houdek, Teška industrija, Vatra, Klapa "Sveti Juraj" – HRM, Luka Nižetić, Minea i Sandi Cenov.

"Zahvaljujem svima na dolasku, a posebno izvođačima zbog kojih je svake godine atmosfera na Zrinjevcu sve bolja i bolja. Ponosni smo na članove Udruge za Down sindrom Zagreb koji svojom podrškom i aktivnostima neprestano pomiču granice djece i odraslih sa sindromom Down. Zahvaljujemo i Gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću na velikoj podršci koju su nam iskazali", izjavila je Natalija Belošević, predsjednica Udruge za sindrom Down Zagreb.

Udruga za sindrom Down Zagreb je, naime, od Grada Zagreba dobila novi, adekvatniji prostor za Udrugu, a ključeve prostora je u nedjelju predsjednici Udruge i djeci uručila pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, Višnja Fortuna.

Generalni sponzor događanja i ove je godine bila INA d.d., a okupljene je pozdravio predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott. Koncert je i ove godine podržala predsjednica RH, a njene pozdrave je prenio savjetnik, Tomislav Madžar. Među pokroviteljima su i Grad Zagreb, Zagrebačka županija te Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Kako bi što kvalitetnije nastavili s radom u novim prostorima, zagrebačka Udruga za sindrom Down prikuplja donacije za uređenje prostora. Opremanje prostorija možete podržati uplatom na račun: HR32 2360 0001 1016 1773 6 kod Zagrebačke banke ili zvanjem na broj 060 92 00 (5 kn + pdv). Udrugu se može donirati i putem materijala koji su potrebni za uređenje i opremanje prostora za rad s djecom.

21. ožujka se diljem svijeta obilježava Svjetski dan sindroma Down. Brojka 21 simbolizira jedan kromosom viška na 21. paru kromosoma. Zahvaljujući predanom radu članova obitelji i udruga, osobe sa sindromom Down u Hrvatskoj imaju priliku ostvariti pravo na edukaciju i uključivanje u svakodnevne aktivnosti. Na području Zagreba i Zagrebačke županije živi oko 400 osoba sa sindromom Down, a svi oni će u novim prostorima Udruge imati znatno kvalitetniji pristup rehabilitaciji, savjetovanju i edukaciji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene