Danas je Svjetski dan Roma. Andrej Plenković dobitnik je ovogodišnje nagrade udruženja Roma za doprinos integraciji Roma u društvo.

Galerija


Romi u svijetu, ali i u Hrvatskoj danas slave svoj dan. Prije 50 godina na konferenciji u Londonu upozorili su na svoj nezavidan položaj u društvu. U Zagrebačkom NSK-a tim je povodom održana svečanost. Predstavnici romske zajednice poručili su da je puno toga učinjeno za integraciju Roma u hrvatsko društvo, ali da treba još puno toga napraviti.

Premijer Andrej Plenković dobitnik je ovogodišnje nagrade udruženja Roma, Kali Sara, za doprinos integraciji Roma u društvo. Inače, pripadnici Roma u Hrvatskoj imaju svog saborskog zastupnika Veljka Kajtazija.

''Kada kažem bolja Hrvatska mislim da na društvo u kojem se svi građani dobro osjećaju, neovisno o podrijetlu, identitetu, vjerospovjesti, boji kože ili drugim osobinama'', komentirao je Plenković.

''Naš premijer rođen je na prekrasan datum 8. travnja i svi Romi svijeta slave njegov rođendan. Sretan vam rođendan'', rekla je Suzana Krčmar iz Saveza Roma u RH ''Kali Sara''.

Pogreb djevojčice koju su zlostavljali roditelji 05 Održan posljednji ispraćaj dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške koju su zlostavljali roditelji

Koronavirus, ilustracija - 5 U Hrvatskoj zaraženo još 3217 osoba: Grad Zagreb ima više od 670 novooboljelih, loše vijesti i iz Primorja te Dalmacije

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr