Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOPRINOS INTEGRACIJI U DRUŠTVO

Svjetski dan Roma: Plenković dobitnik ovogodišnje nagrade udruženja ''Kali Sara''

Danas je Svjetski dan Roma. Andrej Plenković dobitnik je ovogodišnje nagrade udruženja Roma za doprinos integraciji Roma u društvo.

Romi u svijetu, ali i u Hrvatskoj danas slave svoj dan. Prije 50 godina na konferenciji u Londonu upozorili su na svoj nezavidan položaj u društvu. U Zagrebačkom NSK-a tim je povodom održana svečanost. Predstavnici romske zajednice poručili su da je puno toga učinjeno za integraciju Roma u hrvatsko društvo, ali da treba još puno toga napraviti.

Premijer Andrej Plenković dobitnik je ovogodišnje nagrade udruženja Roma, Kali Sara, za doprinos integraciji Roma u društvo. Inače, pripadnici Roma u Hrvatskoj imaju svog saborskog zastupnika Veljka Kajtazija.

''Kada kažem bolja Hrvatska mislim da na društvo u kojem se svi građani dobro osjećaju, neovisno o podrijetlu, identitetu, vjerospovjesti, boji kože ili drugim osobinama'', komentirao je Plenković.

''Naš premijer rođen je na prekrasan datum 8. travnja i svi Romi svijeta slave njegov rođendan. Sretan vam rođendan'', rekla je Suzana Krčmar iz Saveza Roma u RH ''Kali Sara''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TUŽAN DAN Održan posljednji ispraćaj dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške koju su zlostavljali roditelji

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 5 NAGLI RAST BROJA ZARAŽENIH U Hrvatskoj zaraženo još 3217 osoba: Grad Zagreb ima više od 670 novooboljelih, loše vijesti i iz Primorja te Dalmacije

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene