Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska je domaćin Svjetskog prvenstva u oranju! Naziv natjecanja zvuči zanimljivo, ali sve izgleda još neobičnije kad se spomene ime grada domaćina. To je Biograd na moru.


31 zastava svijeta na vrhu je kabine traktora uz dimnjak. A svim natjecateljima ista nedoumica. Prvenstvo u oranju njiva u gradu na moru. Biogradu. 'Da, malo sam iznenađen. Poznajem Europu. Ovdje su samo more i planine, ali izgleda da ima i oranica', kaže Hannau Alander, iz Finske.

Vezani članci Muškarac ostao zazidan u vlastitoj kući (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) - 2 Drama u Biogradu se nastavlja: Muškarcu zazidanom u kući pozlilo, vatrogasci ga izvlačili van Slika nije dostupna Upoznajte hrvatske reprezentativce u - oranju!

>> Upoznajte hrvatske reprezentativce u - oranju!

Ima nepreglednih oranica i polja, kao u Slavoniji. Stručnjaci kažu kako Dalmatinci nisu slabiji orači, naprotiv. 'U svakom slučaju manje oru nego Slavonci, zato što se u Slavoniji uzgajaju ratarske kulture, a bolji su na natjecanjima', kaže Luka Čuljak, iz ministarstva poljoprivrede.

'Znamo i mi njivu izorati!', poručuju Dalmatinci. Svjetska smotra u Biogradu okuplja orače iz Kanade, Novog Zelanda, Kenije i niza zemlaja. Dvojica najboljih predstavljaju našu zemlju. Sve se sprema kao za nogometno svjetsko prvenstvo. Još samo dva dana i zanimljive igre mogu početi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook