Obavijesti Video Pretražite Navigacija
5.460 olovaka

Svjedoci: Fimi medija plaćala rokovnike i olovke s logom HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu još dvoje kooperanata Fimi medije, tvrtke preko koje se po tvrdnjama tužiteljstva izvlačio državni novac za HDZ-ov 'crni fond' potvrdilo je danas da je ta marketinška agencija plaćala račune za olovke i rokovnike s logom HDZ-a.

Zdenko Kolaček, vlasnik poduzeća Ceh, posvjedočio je da je njegova tvrtka Fimi mediji ispostavila dvije fakture za ukupno 5460 olovaka na koje su otisnuli logo tada vladajućeg HDZ-a. Iako su im ispostavili fakturu, koja je u konačnici i plaćena, Kolaček je kazao da nikada nije imao kontakt s bilo kim iz Fimi medije, jer je posao dogovoren s tvrtkom Ema 95 koja im je dostavila prazne olovke i idejno rješenje tiska.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stečaj Geofota Avion Sanaderova suradnika ide na dražbu Ivo Sanader (Foto: Dnevnik.hr) Maratonski postupak Stigla odluka Vrhovnog suda za aferu Fimi media: Sanaderu smanjena zatvorska kazna

>> Svjedok: Fimi medija je tražila materijale za kampanju 'Stop korupciji'

Vlasnik "Eme 95" ranije je posvjedočio da je Fimi medija od njih naručivala još neke materijale sa simbolima HDZ-a. Drugi svjedok, Zvonko Fišer, ispričao je da je njegova tvrtka Mar-mar Fimi mediji ispostavila rokovnike s logotipom Hrvatskih šuma i HDZ-a, što je ta agencija također uredno platila. Svjedok je kazao da se ne sjeća o kolikom je broju rokovnika riječ, odnosno koliko ih je bilo za Hrvatske šume, a koliko za HDZ. Suđenje se ispitivanjem novih svjedoka nastavlja 5. studenoga.

Optužene u aferi Fimi medija, među kojima je i bivši premijer Ivo Sanader te HDZ, tereti se da su preko agencije u vlasništvu Nevenke Jurak izvukli oko 70 milijuna kuna od čega je većina završila u stranačkom crnom fondu. I dok je većina optuženih priznala nedjelo Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček tvrde da su žrtve montiranog postupka, dok odvjetnici HDZ-a ističu da su se nezakonitosti dogodile bez znanja stranačkih tijela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene