Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svi sveti: Prisjećamo se pokojnih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blagdan je Svih svetih. Građani se posjetom grobljima i paljenjem svijeća prisjećaju svojih pokojnika. Od ranog jutra velik broj ljudi pohodi i najveće zagrebačko groblje, Mirogoj.

Na blagdan Svih svetih predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade, Vladimir Šeks i dr. Ivo Sanader s izaslanstvima te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata jutros su na Mirogoju položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve-Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja i na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, a kod Središnjeg križa zapalili su svijeće.

Pročitajte i ovo Na Mirogoju obilježena godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana Aktualne teme Plenković objasnio zašto država plaća povratak Boysa iz Grčke Slika nije dostupna Uoči Dana pobjede Izaslanstva Vlade, Sabora i predsjednika Republike položila vijence na Mirogoju

Izaslanstva Hrvatskog sabora i Vlade položila su vijence i na Oltaru Domovine na Medvedgradu, a vijence su položila i zapalila svijeće i na Krematoriju, na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

Izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, položilo je vijence i zapalilo svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve-Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja, Središnjeg križa na Mirogoju, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice predvođeno glavnim tajnikom Ivanom Jarnjakom i saborskim zastupnikom dr. Andrijom Hebrangom položilo je vijence na Oltaru domovine na Medvedgradu, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja te na grobu prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju.

SDP-ovo izaslanstvo predvođeno predsjednikom Zoranom Milanovićem, položilo je vijence kod Grobnice narodnih heroja i spomenika Glas hrvatske žrtve-Zid boli na Mirogoju. 

Potom je vijenac crvenih ruža izaslanstvo SDP-a položilo na grob prvog predsjednika SDP-a, Ivice Račana.

Rano jutros postavljen je vijenac SDP-a na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Izaslanstvo Hvatske narodne stranke-liberalnih demokrata predvođeno predsjednicom stranke Vesnom Pusić, položilo je vijence kod spomenika Glas hrvatske žrtve-Zid boli, kod Središnjeg križa na Mirogoju, te na grobove istaknutih HNS-ovaca Srećka Bijelića, Krašimira Džebe, Mike Tripala i Marka Koprtle.

Izaslanstvo Demokratskog centra (DC), predvođeno predsjednicom Vesnom Škare Ožbolt, položilo je vijence i zapalilo svijeće na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, te u spomen na sve poginule hrvatske branitelje kod Križa u Aleji hrvatskih branitelja.

Izaslanstvo Hrvatske stranke prava (HSP) predvođeno Perom Kovačevićem zapalilo je svijeće i položilo cvijeće kod Središnjeg križa na groblju Miroševac, na grobu Oca Domovine i utemeljitelja Stranke prava dr. Ante Starčevića u Šestinama te na grobu Ante Paradžika, jednog od obnovitelja HSP-a i utemeljitelja HOS-a, na Mirogoju. 

Izaslanstvo HSP-a također je zapalilo svijeće i položilo cvijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve-Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja te na grobovima prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i ministra obrane Gojka Šuška na Mirogoju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene