Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Preporod' optužuje bivšeg ministra

'Svi projekti propali, a državna matura doživjet će fijasko'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat zaposlenika u hrvatskome školstvu 'Preporod' priopćio je da se angažman bivšeg ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca ne može ocijeniti uspješnim jer u osnovnome i srednjem školstvu nije ispunio dana obećanja.

'Najvažniji nerealizirani Primorčev projekt je Hrvatski nacionalni i obrazovni standard (HNOS), koji je bučno najavljen 2005. godine, a danas više i ne postoji', izjavio je predsjednik 'Preporoda' Željko Stipić na konferenciji za novinare u Splitu.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Slika nije dostupna U društvu s bivšim ministrom FOTO: Premijerka na luksuznom ljetovanju

Po njegovim riječima, propao je i Primorčev projekt besplatnih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola. 'Projekt državne mature doživjet će fijasko 2010. jer neće ostvariti svoj cilj', ustvrdio je Stipić.

Najavio je da će sindikati zaposlenih u školstvu pokrenuti sudske tužbe koje će obuhvatiti i bivšeg ministra Primorca, a kojima će zaposlenici u srednjim školama u Hrvatskoj nastojati sudskim putem izboriti naplatu za dežurstvo na probnim državnim maturama.

Stipić je zamjerio Primorcu što za njegova ministarskog mandata nije riješen kolektivni ugovor za 46 tisuća zaposlenika u osnovnim školama koji im je istekao prije gotovo tri godine. Za novoimenovanog ministra znanosti, obrazovanja i športa Radovana Fuksa Stipić je rekao da je 'instant-ministar u instant-vladi koju vodi instant-premijerka'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene