Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Investitorima je svaka pomoć dobrodošla

Novo rasterećenje za građane Svete Nedelje: Nakon smanjenja prireza stiže i jeftinija komunalna naknada

Farmaceutska tvrtka u Svetoj Nedelji (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Farmaceutska tvrtka u Svetoj Nedelji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Farmaceutska tvrtka u Svetoj Nedelji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Farmaceutska tvrtka u Svetoj Nedelji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Farmaceutska tvrtka u Svetoj Nedelji (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
U Svetoj Nedelji počeli su ukidanjem prireza, a sada građanima smanjuju i komunalnu naknadu. Također, lokalna je vlast pripremila i rasterećenja za investitore.

Gradska vlast Svete Nedelje građanima je pripremila još jedno rasterećenje. Naime, 90 posto stanovnika Svete Nedelje plaćat će 30 posto nižu komunalnu naknadu, što je još jedna od mjera za rasterećenje kućnih proračuna.

Pročitajte i ovo Brodosplit (Foto: Dnevnik.hr) Reakcija iz brodogradilišta Brodosplit odbacio prozivke iz stranke Pametno: "Plaćamo komunalne naknade, oni nasrću na brodogradilište" Slika nije dostupna Grad i dalje u plusu Porezni paket kao u bajci: Sveta Nedelja ukinula prirez, naknade za taksije, paušal za iznajmljivače minimalan...

Umjesto jedne, grad će biti podijeljen na četiri zone, a naknada će rasti samo u jednoj. S prirezom se kotač zavrtio kada se grad odrekao i do šest milijuna kuna godišnje te ih vratio građanima.

Smanjenjem komunalne naknade gradske vlasti namjeravaju rasteretiti poduzetnike. U tvrtki Srećka Grossa svako je rasterećenje, kaže, dobrodošlo.

"Mi smo prizvodna organizacija koja sav višak sredstava ulaže u razvoj, nove proizvode, nova tržišta. Ako nam se oslobode sredstva, možemo samo bržim koracima ići naprijed", rekao je Gross, prokursit farmaceutske tvrtke.

Odluče li graditi nove pogone, komunalni doprinos neće morati platiti, a sada bi ga plaćali 40 kuna po kubnom metru. Tko se god uhvati lopate i krene u građevinske radove, također će proći jeftinije.

"Komunalni doprinos ukidamo za gradnju triju i više stanova, a za gradnju jednog ili dvaju smanjuje se za 50 posto. Ako gradite niskoenergetsku kuću, doprinos je smanjen za 80 posto, a pasivnu kuću za 90 posto", rekao je Davor Nađi, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene