Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Piloti borbenih zrakoplova tipa 'Gripen' švedskoga ratnog zrakoplovstva posjetili su danas Zapovjedništvo Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te eskadrilu borbenih zrakoplova 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a u sklopu bilateralne vojne suradnje.


Švedski piloti, s dvama borbenim zrakoplovima tipa 'Gripen', od kojih je jedan dvosjed, izmijenit će iskustva s pilotima i zrakoplovno-tehničkim osobljem u nadzoru zračnog prometa i tehničkom održavanju zrakoplova eskadrila dviju zemalja kako bi se operativna uporaba uskladila s partnerskim zemljama NATO-a. Jedan od švedskih pilota, satnik Robert Krznarić, inače hrvatskog podrijetla, uputio je hrvatske pilote u svojstva zrakoplova tipa 'Gripen', a zatim je u dvosjedu letio satnik HRZ-a Kristijan Jagodić.

Vezani članci Slika nije dostupna Panika nad New Yorkom: Umalo sudar dvaju putničkih aviona! Slika nije dostupna Raspisan natječaj za remont i nabavku MiG-ova, ali neće biti javan

Inače, proizvođač 'Gripena', švedski koncern SAAB, želi tim suvremenim zrakoplovom opremiti HRZ i PZO koji bi zamijenili hrvatske MiG-ove 21 koji su u sastavu našega ratnog zrakoplovstva još od Domovinskog rata. (Hina)