Obavijesti Video Pretražite Navigacija
počeli se okupljati

Dan državnosti: 1000 uzvanika stiže na svečani prijam u Ured predsjednice

Svečani prijam na Pantovčaku (Foto: Ured predsjednice)
Svečani prijam na Pantovčaku (Foto: Ured predsjednice) Foto: Ured predsjednice
Svečani prijam predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović prigodom Dana državnosti Republike Hrvatske počinje u 18:30 sati. Bit će nazočni predsjednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković i drugi uzvanici.

Uzvanici se već okupljaju, a u Uredu predsjednice rekli su kako je 1000 uzvanika potvrdilo dolazak na svečani prijam na Pantovčaku.

Ovo je peti prijam koji Predsjednica radi povodom Dana državnosti i posljednji u njezinom mandatu prije nego doznamo hoće li krenuti po drugi mandat.

''To je lijep blagdan, ljudi se posebnije osjećaju. 28 godina je prošlo, a ja se osjećam dobro. Sve ide svojim tijekom, sve će doći na svoje. Zadovoljan sam kako Hrvatska ide. Današnji dolazak kod predsjednice, nije svakodnevnica, posebno nas rokera pa se trebalo i svečanije obući. Ali dobar je osjećaj, super, želim da se i drugi tako osjećaju'', rekao je pjevač Mladen Bodalec.

Bivši ministar kulture, Božo Biškupić, na prijemu je rekao kako zamišlja ovu zemlju za deset i više godina: ''Bit će još ljepša, još bolja. Generacije će živjeti puno bolje nego mi danas. Ponekad smo prekritični prema sebi. Bit ćemo puno bolji i puno pametniji, mlađe generacije''.

Na svečanom prijamu je i rektor Damir Boras: ''Želio bih da se sve podjele koje se ne temelje na stvarnim faktorima prekinu''. Na pitanje kakvi ćemo biti kao zemlja za deset godina, kaže: ''Volio bih da nas bude više i da naše obrazovanje bude bolje financirano''.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene