Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A što kad nabave lažne tipkovnice...

Sve više krađa pinova pomoću magnetskih čitača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vaša kartica je blokirana zbog korištenja na hakiranom bankomatu. Takav je poziv iz jedne banke stigao dopisniku Nove TV iz Rijeke. Nakon što se dao u istraživanje otkrio je da su u samo deset dana tri bankomata hakirana na području Rijeke i Opatije. Od početka godine u Hrvatskoj je zabilježeno još takvih slučajeva u kojima su banke oštećene za desetke tisuća kuna.

Ovih dana mnogim se Riječanima dogodilo da su im bankovne kartice blokirane. Razlog su hakirani bankomati. 'Instalira se na bankomate na način da se na dijelu gdje se umeće kartica zalijepi magnetski čitač, tako da je on sastavni dio bankomata i teško ga je zamijetiti', objašnjava Željko Fagnjen iz Policijske uprave Rijeka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PODIZANJE GOTOVINE Skupo će vas koštati novac na bankomatima drugih banaka: Evo koliko točno iznose naknade Euro na bankomatu PRAĆENJE I KONTROLA CIJENA Jesmo li uspješno završili prelazak na euro? EK objavila izvješće

>> Prevare s karticama sve učestalije

A PIN snimaju kamere sa skrivenog mobitela. Unatoč upozorenjima neki još uvijek igraju na sreću i ne skrivaju PIN. No skrivanje PIN-a pomaže dok hrvatski lopovi ne nabave od kolega iz inozemstva lažne tipkovnice. Sve troškove nastale krađom pinova snose banke. Približavanjem turističke sezone povećava se i rizik od hakiranja bankomata. Stoga oprezno pri korištenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene