Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vaša kartica je blokirana zbog korištenja na hakiranom bankomatu. Takav je poziv iz jedne banke stigao dopisniku Nove TV iz Rijeke. Nakon što se dao u istraživanje otkrio je da su u samo deset dana tri bankomata hakirana na području Rijeke i Opatije. Od početka godine u Hrvatskoj je zabilježeno još takvih slučajeva u kojima su banke oštećene za desetke tisuća kuna.


Ovih dana mnogim se Riječanima dogodilo da su im bankovne kartice blokirane. Razlog su hakirani bankomati. 'Instalira se na bankomate na način da se na dijelu gdje se umeće kartica zalijepi magnetski čitač, tako da je on sastavni dio bankomata i teško ga je zamijetiti', objašnjava Željko Fagnjen iz Policijske uprave Rijeka.

Vezani članci Guverner Vujčić Ministar Primorac i guverner Vujčić na bankomatu podignuli eure: "Kuna odlazi u povijest, odlično nas je služila" Bankomati - 3 Dnevnik Nove TV provjerio je kakvo je stanje s bankomatima uoči prelaska na euro

>> Prevare s karticama sve učestalije

A PIN snimaju kamere sa skrivenog mobitela. Unatoč upozorenjima neki još uvijek igraju na sreću i ne skrivaju PIN. No skrivanje PIN-a pomaže dok hrvatski lopovi ne nabave od kolega iz inozemstva lažne tipkovnice. Sve troškove nastale krađom pinova snose banke. Približavanjem turističke sezone povećava se i rizik od hakiranja bankomata. Stoga oprezno pri korištenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju