Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez!

Kreće vrijeme krađa: Na meti lopova najvrijednije stvari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na plažama i ulicama jadranskih središta sve je više turista. No, s porastom broja gostiju, raste i broj onih koji njihovu opuštenost i nepažnju koriste za krađu.

Na meti lopova najviše su vrijedne stvari poput novca, zlatnog nakita, ali i skupocjene tehnike poput prijenosnih računala, kamera i fotoaparata. Lopovi ne biraju ni mjesto, ni vrijeme, ali najčešće ih ima po plažama.

Pročitajte i ovo Plaža u Albaniji - 4 Prekrasne plaže i krajolik Nova turistička hit-destinacija: "Za otprilike 35 eura možete naći izuzetno dobar apartman koji je 200 ili 300 metara od plaže" Bačvice Mobiteli, kartice, naočale... Serijski kradljivac harao po poznatoj hrvatskoj plaži i ukrao jednu godišnju plaću

Dok se turisti kupaju u moru, često zaborave na stvari koje su ostavili na plaži, a pogotovo na njihovu vrijednost. U porastu su i krađe u apartmanima, sobama i kampovima, a na ulicama kradljivci najviše biraju velike grupe iz kojih se mogu izvući gotovo neprimjetno.

U gužvi se najviše vrebaju mobiteli, torbe, fotoaparati.'Mojim su prijateljim ukrali stvari u gradu', kazao je Tim, turist iz Velike Britanije. Policija zato goste upozorava. 'Najprije, neka najskuplje i najvrjednije stvari poput skupog nakita uopće sa sobom ne nose na ljetovanje, odnosno, one vrijedne stvari koje sa sobom nose na ljetovanje da ih drže pod nadzorom', kazao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

>>
Skinuli mu TABLICE i stavili ih na svoj automobil pa ukrali gorivo s benzinske!

Pripaziti treba i u hostelima, apartmanima i hotelima. Za prtljagu se preporučuju sigurnosne ladice, a sef za vrijedne stvari. Trenutak neopreza može završiti krađom, a dovoljan je tek otvoren prozor. 'Gosti dolaze na odmor, oni su opušteni. Puno je ljudi po gradu, a prilika stvara lopova', kazala je Martina Knežević zaposlenica jednog hostela.

Neki su lekciju ipak na vrijeme naučili. 'Stvari kao što su putovnica, novac ili kreditne kartice stavljam obavezno u sef ako ih ne želim nositi sa sobom', kazala je Amy iz Australije. Ni tijekom opuštanja opreza nikad dosta.

I ovo ljeto provodit će se projekt 'Sigurna turistička sezona'. Na Jadran stiže 60 policajaca iz 13 europskih zemalja. No, ne brinu samo krađe turiste i domaće. S obzirom na najavljeni val vrućina i temperature do 35 stupnjeva, Ministarstvo zdravlja izdalo je upozorenje. Preporučuje se izbjegavanje sunca od 10 do 17 sati, odgoda napornijeg fizičkog rada i uzimanje dovoljno tekućine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene