Sudionice regate Dlan i Veslo (Foto: Dnevnik.hr)
Sudionice regate Dlan i Veslo (Foto: Dnevnik.hr)

Sudionice ženske veslačke regate Dlan i Veslo, koja se večeras održala u Betini na otoku Murteru, simboličnom su gestom digle glas protiv nasilja nad ženama.


Natjecale su se u majicama s natpisom "Sve smo mi Vojna" kako bi digle glas protiv nasilja i dale podršku kolegici koja je prije desetak dana,kako kažu,brutalno pretučena na radnom mjestu,u trgovini na Murteru.

Vezani članci Andrej Plenković na sastanku s pripadnicima inicijative Spasime (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Oštrije kazne za obiteljske nasilnike i silovatelje: Minimalna kazna za silovanje diže se na tri godine zatvora Sudionice regate Dlan i Veslo (Foto: Dnevnik.hr) Pretučena Betinjanka kojoj su kolegice posvetile regatu: "Mlatio me, a onda sam na podu i u polusvijesti ugledala kako uzima kamen..."

"Jednu od naših veslačica nedavno je u trgovini u kojoj radi brutalno pretukao muškarac koji je već prije napadao članove njezine obitelji. Završila je u bolnici s lomom čeljusti i jagodica. Sin koji je u tom trenu bio u dućanu pokušao je braniti, ali je muškarac napao i njega te je i on završio s ozljedama", kaže jedna od članica ekipa u kojoj je trebala nastupiti pretučena žena.

Navodno je riječ o vlasniku jednog restoranu i kampa na Murteru,kažu veslačice.