Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opremu posudila

Sve odradila sama: 17-godišnjakinja snimila film o Dubrovniku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za ostvarenje vlastitoga sna, najčešće je dovoljna jaka želja i velik trud. Sedamnestogodišnja Marina sama je uspjela snimiti povijesni film o Dubrovniku, koji će se natjecati među svjetskom konkurencijom gradova pod zaštitom UNESCO-a.

Pavle i Lujo novi su junaci koji bi svijetu trebali otkriti tajne dubrovačke povijesti. 'Kroz ovu priču provučena je prva svjetska karantena, osnovana u Dubrovniku, prvo svjetsko sirotište, osnovano u Dubrovniku, jedna od prvih ljekarni na svijetu, također osnovana u Dubrovniku, prvi zakonik o pomorskom osiguranju je također napisan u Dubrovniku i jedna od prvih zabrana ropstva u svijetu', kazala je redateljica filma Marina Miletić.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

A da priča bude još zanimljivija, cijeli film sama je snimila sedamnaestogodišnja Marina. 'Scenarij je moj, režija je moja, montaža je moja, uz pomoć, naravno, asistenta. Sedam dana s glumcima i još snimanja praznih kadrova, sve zajedno 15 dana', kazala je.

>> VIDEO Prvi u Hrvatskoj izgradili automobil na solarni pogon!

I dok je opremu za snimanje posudila u filmskoj udruzi, snimanje i montažu sama je naučila. 'Trebalo mi je nekih par mjeseci sigurno, jer sam početnik, onda sam pomalo učila, ali s vremenom je krenulo', kazala je Marina.

Marinin film 'Devoted' tako će predstavljati Dubrovnik i Hrvatsku na svjetskom festivalu dokumentaraca o UNESCO-vim gradovima. Uz odriješene ruke i ideju, jedina obveza bila je engleski jezik i trajanje od 5 minuta. 'Ovaj film ima dovoljno materijala i priče da ga mi mislimo izrezat na 15 minuta i napraviti hrvatsku verziju', kazala je Marina.

Hoće li film pobijediti u svjetskoj konkurenciji, Marini gotovo nije bitno. Njezina želja je i dalje snimati filmove, a povijesni film od pet minuta možda uskoro zamijeni i cjelovečernji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene