Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U posljednjih godinu dana deložacije su postale svakodnevica. Ekipa Provjerenog istražila je koliko je sustav socijalno osjetljiv?


Nakon što ostanu bez krova nad glavom država nema rješenje za te ljude. Pa tako zadnje dvije godine Mirko Večerić spava u prihvatilištu za beskućnike u Varaždinu. Zbog nemogućnosti plaćanja kredita ostao je bez kuće.

Vezani članci Melita Jagar - 2 Obitelj čija je drama digla na noge cijeli jedan grad nije usamljen slučaj: "Mi smo potpisali ugovor s vragom" Obitelj Madunić Tomislav je paralelno radio i nekoliko poslova kako bi prehranio obitelj. A onda je dobio moždani udar...

Takvih je priča, prema podacima Hrvatske gospodarske komore, prošle godine bilo 2008.! Što znači da je svaki dan bez kuće ili stana ostajalo gotovo šest obitelji!

''Najveći ovršitelji u Hrvatskoj su banke'', rekla je Lidija Švaljek iz HGK ekipi Provjerenog, ali se s njom nije složio predsjednik Hrvatske udruge banaka Zoran Bohaček. ''Bankama to nije u interesu'', odgovorio je Bohaček.

Tko je u pravu i je li sustav socijalno osjetljiv? Jesu li državi važnije banke? Pogledajte večeras u Provjerenom u 22:10!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.