Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz toplog u hladno

'Svaka promjena vremena može izazvati tegobe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kišobran i toplija odjeća obvezni su ovih dana. Najavljeno pogoršanje vremena zahvatilo je gotovo sve krajeve Hrvatske. Samo će krajnji jug uživati u toplom i suhom vremenu.

Kratke rukave i sunčane naočale zamijenili su kišobrani i topla odjeća. Najavljeno zahladnjenje zahvatilo je veći dio zemlje. Zbog naglih promjena temperature, djelatnici Hitne pomoći rade pojačanim intenzitetom. Posebno su na udaru kronični bolesnici.

Pročitajte i ovo Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan Nikola Vikić-Topić, meterolog stiglo veliko nevrijeme Meteorolog Dnevnika Nove TV objasnio kakav je to opasni fenomen pogodio dijelove Istre te kako nastaju pijavice

Zbog nagle promjene temperature brojni su građani zatražili medicinsku pomoć. Posebno su na udaru kronični bolesnici, osobe s niskim krvnim tlakom kao i bolesnici koji imaju problema s dišnim sustavom. Liječnici savjetuju mirovanje i obvezno uzimanje terapije.

'Svaka promjena vremena, bilo da je porast ili pad temperature, može izazvati određene tegobe i kod zdravih, a posebno kod bolesnih osoba', ističe dr. Matija Rimac iz Zavoda za hitnu medicinu Zagreb. 'Kronični bolesnici kao što su astmatičari ili ljudi s povećanim tlakom oni će reagirati na zahlađenje s nekim dodatnim tegobama koje do tada nisu imali', naglašava Rimac.

Nepredvidljivi meteorološki uvjeti posebno su uzbunili stanovnike istočne Slavonije. Hitna pomoć u tom dijelu imala je pune ruke posla, u nekim gradovima i do 50 intervencija na dan s velikim brojem smrtnih slučajeva. I kod naglih temperaturnih promjena liječnici preporučuju umjereno kretanje. Kiša i loše vrijeme nisu omeli brojne turiste na opatijskom području. Uživanje u suncu zamijenili su kišnim obilaskom.

Ni novi radni tjedan neće početi toplo. Očekuje nas temperatura nešto niža od današnje. Kišobrani i dugi rukavi još će neko vrijeme biti obvezni, no već od sredine tjedna vraća nam se sunce, a s njim sunčane naočale, kratki rukavi i uživanje u proljetnim danima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene