Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Sporni amandman

Burne svađe unutar SDP-a dosegle novu razinu: Zbog stranačke fotelje posvađala se dva prijatelja

Opet svađa u SDP-u (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Opet svađa u SDP-u (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Opet svađa u SDP-u (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Opet svađa u SDP-u (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Opet svađa u SDP-u (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Opet svađa u SDP-u (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Opet svađa u SDP-u (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Opet svađa u SDP-u (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Opet svađa u SDP-u (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Nema mira u SDP-u. Ovaj put posvađali su se ne samo stranački kolege nego i prijatelji Arsen Bauk i Gordan Maras, a sve zbog utrke za stranačke fotelje.

Arsen Bauk unio je pomutnju u SDP. Točnije, njegov amandman. Njime bi iz utrke za unutarstranačke izbore, koji su početkom lipnja, trebali biti diskvalificirani svi koji se nisu pojavili na najmanje 50 posto sjednica stranačkih tijela. 

Pročitajte i ovo Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku" Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate"

Neki tvrde da je time želio diskreditirati Ranka Ostojića, no Bauk odgovara: "Ja sam objasnio smisao amandmana, a to je da se motivira stranačke funkcionere da dolaze na sastanak ogranaka. Nije baš primjereno da se četiri godine ne vodi računa o članovima".

Ranko Ostojić reći će svoje sutra. No zato je Gordan Maras rekao svoje danas. Kritizirao je Baukov potez te iz revolta najavio ostavku na mjesto potpredsjednika kluba zastupnika.

"Ovo ne radim radi sebe, ja ovo radim radi naših članica i članova. Nisam tu bitan ja. Ja sutra ne moram biti ništa u SDP-u, ostat ću član i dalje ću se boriti za SDP", rekao je Maras odgovarajući onima koji smatraju da je takav potez povezan s činjenicom da on sam ide u utrku za šefa zagrebačkog SDP-a.

Baukov amandman, umiruje Komadina, vrijedi za ubuduće. Svi se mogu kandidirati pod jednakim uvjetima. "Ili imaju pet godina staža u stranci ili minimalno neku dužnost koju su obnašali u proteklom periodu. To imaš ili nemaš, a prisustvo se broji od danas", rekao je potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina.

Svađe u stranci broje se već mjesecima

"Mi jesmo u krizi i mi smo u krizi već neko vrijeme, no isto tako vjerujem da ćemo mi iz te krize kao stranka izaći", rekao je saborski zastupnik Saša Đujić.

Opet svađa u SDP-u (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Opet svađa u SDP-u (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Nedavno je iz SDP-a izbačen Mirando Mrsić, a sutra bi se na klubu zastupnika trebalo raspravljati o ostavci Gordana Marasa. Predsjednik Bernardić o svemu šuti, dok im Živi zid puše za vratom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene