Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Konferencija Hrvatske udruge za odnose s javnošću završila je dodjelom nagrada za najbolja ostvarenja u odnosima s javnošću tijekom protekle godine.


Posebno priznanje za komunikatore godine dobili su roditelji tragično preminulog Luke Ritza - Suzana i Reno Ritz. Jedanaesta konferencija Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) okupila je dosad rekordnih 400 sudionika, a stručni žiri HUOJ-a odabrao je pobjednike u pet kategorija, priopćeno je iz HUOJ-a.

Vezani članci Andrija Jarak Informativni program Nove TV dobio zahvalnicu Građevinskog fakulteta za izvještavanje o potresu Slika nije dostupna Primorac predstavio godišnju nagradu "Luka Ritz"

U kategoriji Odnosa s javnošću u javnom sektoru pobijedila je edukativno-informativna javna akcija 'Zajedno protiv raka'. Među velikim tvrtkama, u kategoriji Odnosa s javnošću u poslovnom sektoru, nagradu je osvojio projekt 'Obilježavanje 60. obljetnice Ericssona Nikole Tesle', a među malim i srednjim tvrtkama projekt Miss Meghan u Hrvatskoj.

U kategoriji Društveno odgovorno poslovanje nagrada je pripala projektu '10 godina Vipneta', a u kategoriji interne komunikacije Komunikacijskom priručniku Zagrebačke banke.

'Tugu i bol usmjerili u aktivan društveni angažman'

Priznanje za komunikatora godine, osobe iz javnog života koje su se tijekom prethodne godine istaknule u komunikaciji s javnošću, dobili su roditelji Luke Ritza - Suzana i Reno Ritz. U obrazloženju žirija HUOJ-a navodi se kako su 'Suzana i Reno Ritz i u najtežoj životnoj situaciji, nakon gubitka djeteta, pokazali kako se djelovanje i komunikaciju može okrenuti u pozitivnom smjeru'. 'Umjesto u ljutnju, gnjev i ogorčenost, svoju bol i tugu usmjerili su u aktivan društveni angažman na području rješavanja nepobitnog problema našeg društva – nasilja među mladima', ističe se.

Konferencija HUOJ-a održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića u zagrebačkom kinu Europa, a ugostila je brojne ugledne svjetske i domaće predavače. Organizirana su i dva okrugla stola "Društvena odgovornost tvrtki u doba recesije" i 'On line revolucija u praksi - pogled iz regije'. U sklopu konferencije predstavljena je i 11. knjiga u izdanju HUOJ-a "Mjerenje i evaluacija u odnosima s javnošću', urednika Ane Tkalac Verčič, Dejana Verčiča te Betteke van Ruler. (Hina)