Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HNS dogovorio kadrovsku rošadu

Čačić ostaje šef: Hoće li stranku voditi i iz zatvora?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vesna Pusić bit će nova prva potpredsjednica Vlade, a Ivan Vrdoljak novi ministar gospodarstva. Radimir Čačić, kako je objavio na press konferenciji, ostaje na mjestu šefa HNS-a do ožujka.

HNS je dogovorio koga će kao kadrovska rješenja nakon ostavke prvog potpredsjednika Čačića ponuditi premijeru Milanoviću i koalicijskim partnerima u Vladi. Na mjestu prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića zamijenit će Vesna Pusić. Novi ministar gospodarstva postaje Ivan Vrdoljak, a ministrica graditeljstva postaje Anka Mrak-Taritaš, dosadašnja zamjenica ministra graditeljstva.

>> VIDEO i FOTO Radimir Čačić podnio ostavku na sve funkcije u Vladi!

Na press konferenciji HNS-a, održanoj danas u 16 sati, Radimir Čačić kazao je kako neće otići s funkcije predsjednika stranke. Čačić će ostati na toj poziciji do ožujka, odnosno, do početka služenja zatvorske kazne, kad će funkciju predsjednice HNS-a najvjerojatnije preuzeti Vesna Pusić. Stranački će sabor biti sazvan do kraja ožujka. 'Uoči Sabora ja ću podnijeti ostavku kako bih otvorio prostor, a na Saboru će se potom izabrati novi predsjednik stranke', rekao je Čačić novinarima.

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 2 Parlamentarni izbori VIDEO Pogledajte virtualnu sabornicu, u novom sazivu gledat ćemo više od 60 novih lica Glasovanje izvan Hrvatske - 4 Kako to? Kakva sramota: Nisu glasali ni sami za sebe

Sutra će se u Saboru glasovati o novim kadrovskim rješenjima, a budući da Kukuriku koalicija ima većinu to bi trebao biti samo tehnički dio posla. 'To su prijedlozi s kojima smo upoznali i koalicijske partnere i usuglasili ih te ćemo s njima sutra ići pred Hrvatski sabor. Očekujemo da Sabor usvoji te prijedloge', kazao je Čačić.

Na press konferenciji rečeno je i da će Pusić preuzeti mjesto koordinatorice za vanjsku i europsku politiku, a koordinator resora za gospodarstvo bit će iz redova SDP-a. Vladajuća koalicija ima potrebni broj ruku, tako da će sutrašnje izglasavanje u Vladi biti samo formalnost.

Na pitanje novinara misli li da će njegov ostanak na mjestu predsjednika naštetiti rejtingu stranke, Čačić je kazao da se zna da je njegova nesreća bila prouzrokovana iz nehata, a ne iz namjere, te da će to hrvatski građani znati cijeniti i na predstojećim lokalnim izborima.

Radimir Čačić je dao ostavku na državne funkcije. U 3. izbornoj jedinici je, ispred Kukuriku koalicije, odnio moćnu pobjedu nad Tomislavom Karamarkom. No, mora u osam dana podnijeti zahtjev za aktiviranje mandata. Ipak, ako i bude želio, neće moći imati povlaštenu mirovinu jer je njegova vlada donijela odluku da se ukidaju povlaštene mirovine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene