Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena vremena

Ne zaboravite kišobran!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme je bilo ugodno, ali slijedi nam promjena.

Travanj je pravi primjer mjeseca s odlikama jednog prijelaznog razdoblja godine između njezina najhladnijeg i najtoplijeg dijela. Još možemo doživjeti neugodne nalete zime, ali i neočekivane najave ljeta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Slika nije dostupna Vremenska prognoza Možemo spremiti kapute i kabanice: U kratkim rukavima ćemo uživati još neko vrijeme

Takvo je vrijeme posljedica promjena u općoj atmosferskoj cirkulaciji. Zimska istočnoeuropska anticiklona više nema nikakva utjecaja na vrijeme u našim krajevima, a subrtopska azorska anticiklona još ne seže do nas. Glavni čimbenici vremena onda su pokretne anticiklone i ciklone koje se brzo, kao na traci, premještaju sa zapada na istok.

Tako će i nama tijekom ponedjeljak popodne sa sjeverozapada stići ovaj frontalni poremećaj zbog kojeg će se vrijeme na brzinu promijeniti. Kiša, pljuskovi i grmljavina, jak, na udare i olujan sjeverac malo će uznemiriti vrijeme kod nas, no dobra je vijest da će već u utorak poslijepodne biti ljepše.

U početku dana će još prevladavati vedro; gotovo idealno i na prvu se neće činiti kao da bi se u poslijepodnevnim satima nešto moglo promijeniti. Vjetar će biti slab, a temperatura s obzirom na doba dana i godine prilično ugodna.

Od sredine tjedna opet stabilno

Dobar dio dana još će biti iskoristiv za ugodan boravak na suncu, no kad krenete na posao, za svaki slučaj, ponesite i kišobran. Kasno poslijepodne, a osobito navečer sa sjeverozapada nam stiže jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Zapuhat će i jak, na udare ponegdje i olujan sjeverac, a sve skupa brzo će rashladiti i ovih poslijepodnevnih 23, 24 stupnja.

Nastavak tjedna nosi nam u početku još promjenjivo oblačno, u utorak prijepodne mjestimice i kišovito vrijeme. Osvježit će, no od sredine tjedna ponovno se vraćamo u ovaj topliji režim. Tad će biti i barem djelomice sunčano, a svakako toplije.

Slično će biti i na Jadranu. U utorak ujutro i prijepodne mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, a zatim smirivanje i djelomično razvedravanje. Još će puhati umjerena i jaka bura koja će u srijedu oslabjeti te i okrenuti na sjeverozapadnjak. Od sredine tjedna i na moru ponovno će biti sunčanije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene