Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sutra počinju prijave za upis u srednje škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijave za upis u prve razrede srednjih škola za školsku godinu 2008./2009. u prvom upisnom krugu u ljetnom roku bit će 1. i 2. srpnja, objava rezultata 3. srpnja, a upisi 4. srpnja.

Prijave za drugi upisni krug u ljetnom roku nakon objave nepopunjenih upisnih mjesta bit će 8. srpnja, objava rezultata 9. srpnja i upisi 10. srpnja.

Pročitajte i ovo Darivanje krvnih matičnih stanica dobrovoljni darivatelji "Lijek je u nama": Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u registar Andrej Plenković Izmjene Kaznenog zakona Prijavit će Plenkovića europskim institucijama: "Da ih upozorimo kakvog čovjeka imamo za premijera"

U jesenskom upisnom roku, nakon objave nepopunjenih upisnih mjesta, prijave će biti 25. kolovoza, objava rezultata 26. kolovoza, a upisi 27. i 28. kolovoza. Iznimno učenici povratnici iz inozemstva mogu se upisivati i nakon 30. kolovoza, a najkasnije do 10. rujna.
Po statističkim podatcima 2007./2008. u osmi razred osnovnih škola upisalo se 46.630 učenika.

Odlukom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa ove je godine za upis u prve razrede srednjih škola osigurano mjesta za 56.920 učenika u 1.975 razreda.

Lani je u prvim razredima srednjih škola mjesta bilo za 59.068 učenika u 2.051 razredu.

Za gimnazijske programe u novoj školskoj godini ima mjesta za 12.614 učenika prvih razreda, u četverogodišnje strukovne programe za tehnička i srodna gospodarska zanimanja 23.331, u trogodišnje strukovne programe za industrijska zanimanja 4.763, za trogodišnje strukovne programe u obrtništvu 454, u trogodišnje strukovne programe za vezane obrte 12.583, u jednogodišnje i dvogodišnje strukovne programe 499, u prilagođene i posebne programe 736 te u umjetničke programe 1.940 učenika.

U škole vjerskih zajednica s pravom javnosti upisat će se 820 učenika. U programe redovita obrazovanja u privatne srednje škole s pravom javnosti upisat će se 888 učenika.

Na osnovi lani pokrenuta programa "Srednja škola za sve", osim učenika prvih, besplatne će udžbenike, besplatni međumjesni prijevoz te smještaj u đačkim domovima, što će se financirati iz rebalansa proračuna, dobiti i učenici drugih razreda srednjih škola.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene