Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom srijede biometeorološke prilike će se pogoršati, javili su iz DHMZ-a. Kod meteoropata mogu uzrokovati glavobolje, razdražljivost i poteškoće sa snom, a mogu se javiti i kod kroničnih bolesnika.


Prema biometeorološkoj i peludnoj prognozi za Hrvatsku od 13. do 15. kolovoza, koncentracija peluda trava u cijeloj Hrvatskoj bit će niska.

Vezani članci Kiša, ilustracija - 1 Prevrtljiva veljača donosi još promjena: Ovaj će nam tjedan trebati kišobrani, u gorju moguć snijeg Jesen u Zagrebu, ilustracija - 2 Danas nas čeka još toplije vrijeme: Snjiega još nema na vidiku, a temperature ostaju dvoznamenkaste

Na kontinentu će koncentracija peluda korova biti visoka uz dominaciju peluda koprive i ambrozije, dok će na Jadranu koncentracija peluda korova crkvine biti umjerena.

Stiže toplinski val: Upozorenje meteorologa za Hrvatsku!

Nepovoljne biometeorološke prilike u četvrtak, 14. kolovoza, mogu kod meteoropata uzrokovati glavobolju, razdražljivost i bolove na mjestima ranijih ozljeda. Pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici.

Biometeorološke prilike će se u petak tijekom dana poboljšavati. Tegobe od kojih su patili meteoropati i kronični bolesnici slabit će, pa će mnogi osjetiti poboljšanje općeg stanja. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook