Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državno sudbeno vijeće (DSV) je novčano kaznilo sutkinju Općinskog suda u Trogiru Nanu Čatipović zbog neurednog obnašanja dužnosti, a dvojici sudaca protiv kojih se vode stegovni postupci Pavi Rukavini i Zvonimiru Josipoviću produljilo je suspenziju za još tri mjeseca.


Sutkinji Čatipović u idućih će se šest mjeseci oduzimati jedna trećina plaće. DSV ju je u stegovnom postupku proglasio krivom za neuredno obnašanje dužnosti.

Vezani članci Jeff Sessions i Davor Božinović (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Američki državni odvjetnik u Zagrebu: ''S Hrvatskom imamo najbliskije odnose'' Slika nije dostupna Stjepan Prnjat u rukama hrvatskog pravosuđa, pogledajte kako je izgledalo izručenje "hrvatskog Escobara"

Ta je sutkinja, inače, krajem prošle godine optužila predsjednika suda Joška Biliškova da joj narušava ugled izlažući je učestalom pritisku i pokušajima da utječe na rad na njenim sudskim predmetima. 

Stoga je protiv njega policiji podnijela kaznene prijave zbog
zloporabe položaja i ovlasti te prisile prema pravosudnom dužnosniku.

Biliškov je tada izjavio da sutkinja tom prijavom pokušava utjecati na tijek stegovnog postupka koji je protiv nje pokrenuo pred DSV-om.

Prema pisanju tiska, sutkinja Čatipović je na ovršnom odjelu
trogirskog suda bila nadređena Siniši Paladi, sudskom izvršitelju koji je od 1999. do 2003. navodno pronevjerio oko 640.000 kuna prikupljenih ovrhama, a novac potrošio u sportskim kladionicama.

DSV je produljio suspenziju bivšem predsjedniku i sucu gospićkog Županijskog suda Pavi Rukavini, protiv kojega se stegovni postupak vodi zbog neurednog obavljanja dužnosti, te bivšem predsjedniku sucu Općinskog suda u Gvozdu Zvonimiru Josipoviću koji je osumnjičen za korupciju. 

USKOK protiv njega već više od dvije godine vodi kazneni postupak zbog primanja mita.