Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državno sudbeno vijeće (DSV) je novčano kaznilo sutkinju Općinskog suda u Trogiru Nanu Čatipović zbog neurednog obnašanja dužnosti, a dvojici sudaca protiv kojih se vode stegovni postupci Pavi Rukavini i Zvonimiru Josipoviću produljilo je suspenziju za još tri mjeseca.


Sutkinji Čatipović u idućih će se šest mjeseci oduzimati jedna trećina plaće. DSV ju je u stegovnom postupku proglasio krivom za neuredno obnašanje dužnosti.

Vezani članci Svinjac u stanu Kako uopće mogu živjeti u takvom svinjcu?! Stanodavca dočekalo odvratno iznenađenje po odlasku stanara Amy Coney Barrett Trumpova predizborna pobjeda: Senat potvrdio sutkinju Amy Coney Barett u Vrhovni sud

Ta je sutkinja, inače, krajem prošle godine optužila predsjednika suda Joška Biliškova da joj narušava ugled izlažući je učestalom pritisku i pokušajima da utječe na rad na njenim sudskim predmetima. 

Stoga je protiv njega policiji podnijela kaznene prijave zbog
zloporabe položaja i ovlasti te prisile prema pravosudnom dužnosniku.

Biliškov je tada izjavio da sutkinja tom prijavom pokušava utjecati na tijek stegovnog postupka koji je protiv nje pokrenuo pred DSV-om.

Prema pisanju tiska, sutkinja Čatipović je na ovršnom odjelu
trogirskog suda bila nadređena Siniši Paladi, sudskom izvršitelju koji je od 1999. do 2003. navodno pronevjerio oko 640.000 kuna prikupljenih ovrhama, a novac potrošio u sportskim kladionicama.

DSV je produljio suspenziju bivšem predsjedniku i sucu gospićkog Županijskog suda Pavi Rukavini, protiv kojega se stegovni postupak vodi zbog neurednog obavljanja dužnosti, te bivšem predsjedniku sucu Općinskog suda u Gvozdu Zvonimiru Josipoviću koji je osumnjičen za korupciju. 

USKOK protiv njega već više od dvije godine vodi kazneni postupak zbog primanja mita.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju