Obavijesti Video Pretražite Navigacija
grad "puca po šavovima"

Katastrofalni prizori u Dubrovniku usred sezone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovnik se muči s velikim problemima kanalizacije i infrastrukture. Tijekom proteklog tjedna iz kanala iz povijesne jezgre izvađene su goleme količine masnoća, a došlo je i do izlijevanja fekalija u more, tik uz zidine. U špici sezone ovakvi prizori su za grad Dubrovnik katastrofalni.

Razvoj, gradnja, širenje i rušenje rekorda s jedne strane, a s druge strane dotrajao i star sustav kanalizacije za posljedicu u Dubrovniku ima - izlijevanje fekalija u more. ''To bude nepodnošljivo, to vam smrdi čim uđete na primjer iza crkvice, to je nepodnošljivo'', ispričao je Dajan Jokić iz Dubrovnika.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne

Kajakaši koji su stacionirani u Pilama i ljudi koji se kupaju na plaži su, malo je reći, ogorčeni. Iako je incident bio prije nekoliko dana i uspješno je saniran, more na kupalištu Šulić nije za kupanje, javljaju iz Zavoda za javno Zdravstvo.

I prošlo i ovo ljeto grad ima problema s feklanim onečišćenjima. ''Činjenica je da je u zadnjih desetak godina došlo do izgradnje i novih hotela i apartmana, a sustav kanalizacijske mreže je ostao identičan onom prije domovinskog rata. Grad više ne može podnijeti veliku izgradnju i zbog toga ćemo usporiti i ubacit ćemo u nižu brzinu'', rekao je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

Radi li Vodovod dobro svoj dio posla?

S novom vlašću došla je i nova uprava Vodovoda koja priznaje - ovakve stvari će se događati u ljetnim mjesecima dok god se ne napravi novi sustav. Velik problem je i u gradskim kanalima unutar zidina. Ondje se nalazi i masnoća iz njih koju su djelatnici izvadili u proteklih tjedan dana.

''Vidjeli ste kolike se količine masnoća vade iz kanalizacije Dubrovnika, očigledno u isti sustav ugostitelji ispuštaju velike količine masnoća'', rekao je Lukša Matušić, predsjednik Uprave Vodovoda.

Vodovod predlaže da njihov djelatnik skupa s komunalnim redarom obiđe ugostiteljske objekte kako bi se provjerilo tko krši pravila. Jer ugostitelji su obvezni s ovlaštenim tvrtkama dogovoriti zbrinjavanje ulja i masnoća iz njihovih objekata.

Ugostitelji s druge strane prozivaju Vodovod da ne rade svoj dio posla iako za njega primaju novac koji im uredno plaćaju i građani.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene