Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tehnički ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar, kako javljaju mediji, odlučio je da dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić mora u mirovinu.


"Ministarstvo znanosti očitovalo se na zahtjev zagrebačkog rektora Damira Borasa vezano uz ugovor o radu dekana Previšića i navodi kako ne postoji pravna osnova postupanja prema kojoj bi se Vlatku Previšiću nastavio radni odnos nakon isteka akademske godine 2015./2016., u kojoj on navršava 70 godina života", navodi se u priopćenju Ministarstva obrazovanja.

Vezani članci Slika nije dostupna Suspendirani dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu bježao od novinara: ''Pustite me, maknite se!'' Slika nije dostupna Ispred Filozofskog fakulteta zapaljen automobil u kojem se nalazio muškarac

Ministarstvo je upozorilo na neodvojivost položaja dekana od radnog mjesta nastavnika.

"Uputili smo Sveučilište u Zagrebu da u sklopu sveučilišne autonomije osigura funkcioniranje i nesmetano upravljanje sastavnicom, a posebice redovito održavanje nastave na Filozofskome fakultetu. Zaključno, upućujemo na pridržavanje načela zakonitosti i osnaživanja institucija u sustavu visokog obrazovanja, pri čemu ističemo kako Ministarstvo neće prihvatiti pritiske i donošenje izvaninstitucijskih odluka koje se odnose na rad akademske zajednice, a posebice na održavanje nastavnoga procesa", poručuju iz Ministarstva.

Previšić će u listopadu napuniti 71 godinu, a njegov odlazak traže studenti i dio profesora.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju