Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina obišao je najveći i najmoderniji hrvatski ribnjak Grudnjak u blizini Orahovice.


Na ribnjaku Grudnjak aeratori danonoćno rade. Ribama proizvode kisik. No, i najsuvremenija tehnologija ne može protiv ekstremnih vrućina. Suša ubire danak i u ribnjacima.

Vezani članci Slika nije dostupna Preokret nakon 6,5 godina: Dignuta optužnica zbog ubojstva na Ribnjaku! Slika nije dostupna Sve više vode iz ribnjaka: Na lekeničkom području ugroženo nekoliko naselja

Suša i ondje ubire svoj danak. Očekivani prinos od dvije i pol tisuće tona ribe mogao bi biti prepolovljen. Zbog suše očekuje se poskupljenje slatkovodne ribe.

>> Jakovina: Štete od suše na nekim područjima i stopostotne

Ostali hrvatski ribnjaci nemaju naprednu tehnologiju. Slatkovodna riba još je jedna namirnica u nizu koja će zbog suše poskupjeti.

Na val poskupljenja hrane ministarstvo poljoprivrede namjerava odgovoriti izvoznim i uvoznim carinama.Ekonomski analitičari tvrde da bi bilo bolje pustiti u opticaj državne robne zalihe. One bi spriječile rast cijena hrane.

Hrvatska je poljoprivreda već dugo vremena u dubokom mulju. Ne dobije li uskoro od države neophodan kisik- ona je riba na suhom.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.