Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brijunska rezidencija Jadranka, o kojoj skrbe državne agencije, u krajnjoj diskreciji ugostila je visoku gošću, suprugu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića.


Prva dama Srbije Tanja Tadić bila je gošća hrvatskog predsjednika, a sve troškove, potvrđeno je iz Ureda predsjednika, pokrivaju hrvatski državni obveznici. U brijunskoj vili nedodirljivoj običnom puku, odmarala se sa svojim kćerkama. Tri su dana uživale u ljepotama Brijuna, u zelenilu Vile Jadranke, a posjet je protekao u velikoj diskreciji pa razgovorljivih na tu temu nije bilo.

Vezani članci Lina Dollar Provjerili smo što nudi plava, a što zelena Hrvatska: Evo gdje možete ljetovati za upola manje novca Maja Šuput Maja ponosno pokazuje svu svoju raskoš u badićima, a neke je začudio jedan detalj

Suprug joj se ovoga puta nije pridružio, ali pitanje je vremena kad će dobrosusjedski odnosi Hrvatske i Srbije postati još bolji. Vila Jadranka je u vrijeme Tita bila glavna rezidencija holivudskih zvijezda, a i danas u njoj boravi probrano društvo. Titov otok jednako privlači sve, nitko mu ne odoljeva. 'Na Brijune dolazim gotovo 13 godina, to je kao bolest, uvijek se moram vraćati,' rekla je Švicarka Carla Bonasin. Ovo otočje pruža nešto što druga ne mogu, a vrijedno je svake kune.

'Jedinstveno je, mirno, uživate u prirodi i nemate taj turizam koji je preplavio sve obale svijeta,' dodala je Carla. 'Jedan dio davne povijesti, pa jedan dio povijesti relativno bliske 200,300 godina unazad, onda imamo našu noviju povijest u kojoj smo i mi sudelovali,' rekao je Slovenac Predrag Todorović. 'Zapravo se na Brijunima najviše osjećam kao doma, nekakve sile sigurno dobre ovdje djeluju,' rekao je zagrepčanin Borko Perić.

Brijuni su oduvijek gostima bili mistično zanimljivi, a s godinama raste i njihova posjećenost. 'Recimo da je svake godine neka prosječna brojka nekih 160.000 posjetitelja i oko 30.000 noćenja,' rekla je Vesna Danko Klunić, voditeljica promidžbe NP Brijuni. A svake nas godine iznenadi neko novo poznato lice. Možda se obitelj Tadić, nakon ugodnog brijunskog iskustva i iduće godine odluči za Vilu Jadranku, ali u punom sastavu.