Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIJE IM BILO LAKO

"Vlak se kreće brzinom od 200 kilometara na sat…" Pogledajte suluda pitanja na testu za posao čistačice na Sveučilištu u Slavonskom Brodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na oglas za posao spemačice javilo se 36 kandidatkinja, pa je Sveučilište u Slavonskom Brodu odlučilo organizirati pismeni test znanja.

Sveučilište u Slavonskom Brodu u lipnju je raspisalo natječaj za tri radna mjesta za spremačice. S obzirom na to da im se na oglas javilo 36 kandidatkinja, Sveučilište je za potrebe selekcije odlučilo organizirati pismeni test znanja. Test su kandidati morali ispuniti prije intervjua i motivacijskog razgovora, a sastajao se od dvadeset pitanja.

Suluda pitanja za ovaj posao

Pročitajte i ovo McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac

Portal SBplus objavio je set pitanja s kojim su se kandidati susreli i uistinu nema baš prevelike veze s poslom koji bi spremačice trebale obavljati.

Tako se od kandidatkinja, primjerice, tražio podatak da navedu naziv sastavnica Sveučilišta u Slavonskom Brodu. Kandidati za posao morali su znati i tko je čelnik Sveučilišta u Slavonskom Brodu (naziv položaja / radnog mjesta).

Ovo je također bilo jedno od pitanja: "Sveučilište u Slavonskom Brodu osnovano je Zakonom o osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu (NN 110/15) kojeg je Hrvatski sabor donio. Navedite tko je donio Zakon o osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu (NN 110/15) i kada (datum)."

Dim iz lokomotive

Sveučilište u Slavonskom Brodu zanimalo je hoće li kandidatkinje za posao spremačice znati navesti datum kada je Sveučilište u Slavonskom Brodu počelo obavljati djelatnost.

Još jedno pitanje koje je zasigurno nužno za ovaj posao bilo je: "Električni vlak kreće se na jug brzinom od 200 kilometara na sat. Vjetar puše na sjever brzinom od 150 kilometara na sat. U kojem smjeru se kreće dim iz lokomotive? Na sjever; na zapad; ni u jednom smjeru; na jug?"

Ovo je samo dio suludih pitanja na koja su kandidatkinje za posao spremačice morale odgovoriti ako su htjele ući u uži krug za spomenuti posao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene