Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao Linića

Šuker o Linićevom prijedlogu: Vlada na ovaj način nastoji oprati ruke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik HDZ-a Ivan Šuker izjavio je kako građanima, koji nemaju čime platiti svoje obveze, neće pomoći nikakvo zakonsko rješenje, a Vladu je, komentirajući najave o smanjivanju minusa na tekućim računima građana, prozvao zbog loše politike i porezne presije.

Ministarstvo financija je potvrdilo da radi na izmjenama Zakona o potrošačkom kreditiranju i Zakona o kreditnim institucijama, te da se ta dva zakona mijenjaju usporedno, a trenutačno su u fazi očitovanja mjerodavnih tijela državne uprave. Prema tim izmjenama, banke će, umjesto dosadašnjeg dopuštenog minusa do tri plaće, građanima ubuduće odobravati minus do iznosa mjesečne plaće.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

'Vlada na ovaj način nastoji oprati ruke, zbog loše politike i porezne presije i jednostavno želi baciti kost da se o tome raspravlja', komentirao je HDZ-ov Ivan Šuker.

Šuker misli da nikakvo zakonsko rješenje neće pomoći građanima koji nemaju čime platiti svoje obveze, te da će oni tražiti drugi prostor  za preživljavanje. 'To je činjenica od koje Vlada ne može pobjeći' , rekao je Šuker novinarima u Hrvatskome saboru. Ono što bi, po njegovim riječima, bilo logično, jest da banke malo razmisle i snize kamate.

>> Slavko Linić će vam određivati minus na računu

'Budite sigurni da nitko ne ide u minus s visokim kamatama zato što želi, nego naprosto zato što ga je život prisilio', dodao je. Građani koji se sada koriste minusom na tekućem računu koji je dva, pa i tri puta veći od njihove plaće, imat će rok od godinu dana da to dopušteno prekoračenje po tekućem računu svedu na razinu prosječnoga mjesečnog primanja, prijedlog je Ministarstva financija, koje time želi spriječiti prekomjerno, skupo zaduživanje građana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene