Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjeda na optuženičku klupu

Suđenje Tomislavu Horvatinčiću počinje 8. svibnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Horvatinčić protiv kojeg je podignuta optužnica za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par 8. svibnja sjest će na optuženičku klupu Općinskog suda u Šibeniku.

Kako doznajemo sa šibenskog suda, suđenje Tomislavu Horvatinčiću zbog pomorske nesreće započet će 8. svibnja u 10:00 sati na Općinskom sudu u Šibeniku. Sutkinja u Horvatinčićevom procesu bit će Maja Šupe Makon.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje za pomorsku nesreću Horvatinčić na trećem suđenju iznio obranu: "Bog me poslao da pomažem ljudima" Slika nije dostupna Treće suđenje Horvatinčićev odvjetnik: "I dalje ćemo u obrani inzistirati na sinkopi koju je doživio Horvatinčić"

Podsjećamo, protiv Tomislava Horvatinčića podignuta je optužnica zbog izazivanja teške pomorske nesreće kod otočića Maslinovika u blizini Primoštena u kojoj su poginuli Francesco i Marinella Salpietro 16. kolovoza prošle godine.

Horvatinčić je, kako stoji u optužnici, dolaskom u blizinu otoka Barilac bio dužan jedrilici 'Santa Pazienza' ustupiti pravo puta, što nije učinio, uslijed čega je u punoj plovidbenoj brzini naletio na jedrilicu na kojoj su se nalazili supružnici, lomeći pri tome upravljačke mehanizme i druge uređaje na jedrilici, a potom je cijelom dužinom prešao preko jedrilice.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene