Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suđenje Stričaku: Saslušani vještaci telekomunikacijske struke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje vozaču Miljenku Stričaku nastavljeno je danas na Općinskom sudu u Zadru, a na ročištu su saslušani vještaci telekomunikacijske struke, ali nije poznato što su svjedočili jer je suđenje zatvoreno za javnost.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak, 1. rujna, kad će iskaz dati psihijatri i psiholozi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sutra nastavak suđenja Miljenku Stričaku Slika nije dostupna Počelo suđenje za nesreću u tunelu Ledenik

Vozač tegljača Miljenko Stričak izazvao je prije dvije godine tešku prometnu nesreću u tunelu Ledenik na autocesti Split - Zagreb u kojoj su smrtno stradale četiri osobe, dvije žene i njihovo dvoje malodobne djece. 

>> Suđenje Stričaku i dalje zatvoreno za javnost

U tunel je ušao bez kočenja i smanjivanja brzine vožnje, iako je prije ulaza prošao pokraj prometnih znakova ograničenja brzine od 60 kilometara na sat.

U tunelu je prvo naletio na 'opel astru', u kojoj su poginule dvije žene i dvoje djece, a potom u poluprikolicu tegljača 'volvo'. Tegljač se nastavio kretati, pa je oštećeno još sedam osobnih vozila.

Prlikom istrage utvrđeno je da je nakon tragedije iz kabine tegljača namjerno iščupan i oštećen tahografski uređaj iz kojega je nasilno izvađen tahografski listić koji nije pronađen.

U priloženom videu pogledajte snimku nesreće u Ledeniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene