Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suđenje Ivani Domić nastavlja se u prosincu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Šibeniku danas je održano ročište u sudskom procesu protiv bivše predsjednice Općinskog suda u Braču Ivane Domić i 13 suoptuženika koji su optuženi da su tužbama za utvrđivanje prava vlasništva i uknjižbu mnogim Bračanima oteli zemljišta i nekretnine u vrijednosti od oko 75 milijuna kuna.

Pred sutkinjom Jadrankom Bigom-Milutin iskaze su danas dala dva svjedoka odvjetnica Maja Vukasović i Ivica Restović s Brača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veliki glazbeni spektakl u CLUBU ROKU povodom otvorenja nove klupske sezone! Slika nije dostupna Na Coca-Colinim plakatima osvanula neobična imena!

Vukasović je potvrdila iskaz koji je već prethodno dala istražnom sucu te ponovila kako je kao odvjetnica franjevačkog samostana u Sumartinu na Braču zatražila da se zemljište, koje je do tada bilo uknjiženo na Zakladu Pobožnog utemeljenja Dorotić, uknjiži na samostan budući da je on bio pravni sljednik te zaklade. Na pitanje županijskog državnog odvjetnika koja je bila adresa zaklade i komu je bio uručena poziv za sud, Vukasović je odgovorila da ne zna.

Ivica Restović rekao je kako je presudom sutkinje Ivane Domić njegova obitelj izgubila više parcela i nekretnina u posjedu kojih je bila više od stotinu godina.

Nastavak rasprave u slučaju bivše bračke sutkinje Ivane Domić i 13 suoptuženika zakazan je za 8. i 9. prosinca, a sutkinja Jadranka Biga-Milutin, nezadovoljna što se i ovaj put na ročište nisu odazvali svi pozvani svjedoci, ali ni svi suoptuženi, najavila je i mogućnost njihova policijskog privođenja.

Optužnica protiv Ivane Domić i suoptuženika podignuta je 31. srpnja 2006. na Županijskom sudu u Splitu.

Domić je kao sutkinja i predsjednica Općinskog suda na Braču, kako se navodi u optužnici, sebi dodjeljivala predmete u kojima je trebalo utvrditi i uknjižiti vlasnike većeg broja parcela na Braču te je donosila nezakonite presude. Time je većem broju osoba koje su podnosile tužbe omogućila protupravno stjecanje vlasništva u vrijednosti od oko 75 milijuna kuna.

Zbog sporosti rješavanja taj je slučaj sa splitskog Županijskog suda prebačen na Županijski sud u Šibeniku.

Prvo ročište održano je 2. travnja ove godine i tada je Ivana Domić izjavila da se ne osjeća krivom te da ne priznaje pravnu osnovu tužbe da je zlorabila položaj, odnosno da je nezakonitim presudama u zemljišnim odnosima poticala na kažnjiva djela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene